Bitcoin koers analyse: wordt dit weekend een herhaling van vorige week?

Een week geleden schoot de bitcoin koers na onze koersanalyse als een raket omhoog. Bitcoin steeg met meer dan 40 procent, de grootste dagelijkse koersstijging sinds 2011. Even werd bijna de waarde van 9.500 euro aangetikt, maar dat was maar voor korte duur. Inmiddels schommelt de koers rond 8.200 euro. Wat kunnen we dit weekend van bitcoin verwachten?

Beweging zat er al even aan te komen

Maar eerst even een terugblik. Konden we deze koersbeweging van vorige week zien aankomen? Het antwoord is ja. Je ziet hieronder de bitcoin koersgrafiek op dagniveau, van mei tot en met november:

De indicator die je ziet is de Bollinger Bands. Wordt de ruimte tussen de boven- en onderkant kleiner, dan is de kans groter dat de koers uitbreekt. Dit noem je ook wel een Bollinger Squeeze. De bandbreedte wordt als het ware samengeperst en dan moet de koers een richting kiezen.

Even leek het erop dat deze uitbraak naar beneden zou zijn, maar bitcoin herstelde zich knap. Na een koersexplosie van ruim 40 procent staan we nu een stuk hoger dan vorige week.

De indicator zegt trouwens niets over de richting van de uitbraak. Zoals je op de grafiek ziet kan er evengoed een daling als een stijging voorkomen.

Koers vindt nu ondersteuning..

We zoomen een stuk in op de grafiek. Elke candle stelt nu een uur voor. Wat is er gebeurd na de grote uitbraak van afgelopen weekend?

Op zaterdag zakte de bitcoin koers met ruim 15 procent. Dat is eigenlijk ook niet gek, na zo’n grote stijging kan je ook een correctie verwachten.

Daarna bewoog de koers zich voornamelijk zijwaarts. Het is op dit moment moeilijk te zeggen welke richting de bitcoin koers kiest. Indicatoren zoals de RSI en de MACD zijn opvallend neutraal.

Wel is het positief dat de waarde van bitcoin nog steeds een stuk hoger is dan vorige week.

En met deze ondersteuning zijn we weer terug!

We zoomen weer wat uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoin koers van juni tot en met nu.

Eind september zakte bitcoin door de ondergrens. En dat ging snel, in een kwartier tijd verloor bitcoin tien procent aan waarde. Maar na de explosieve groei van vorige week is bitcoin weer helemaal terug.

De koers bevindt zich nu namelijk boven de sterke ondersteuning (zie de groene balk) van de afgelopen maanden. En dat kan een goed teken zijn. We kunnen ons nu weer wat meer naar boven richten. 12.200 euro is het hoogtepunt van 2019, dat komt steeds meer in zicht.

Bitcoin aan een zijden draadje

En dat draadje is de 200-dagen Moving Average. Tijdens onze koersanalyse op dinsdag hing de koers nog boven deze lijn, maar nu lijkt bitcoin de lijn te testen.

De 200-dagen Moving Average wordt door analisten vaak aangehaald om te beslissen of een activa zich in een bull of bear market bevindt. De komende dagen worden dan ook spannend. Blijft bitcoin boven de lijn? Dan blijft de bull market intact en kunnen we een structurele stijging verwachten. We houden het voor je in de gaten!

Wat kunnen we verwachten van bitcoin?

De komende dagen wordt het dus spannend of de bitcoin koers de 200-dagen Moving Average kan verdedigen. Lukt dat, dan staat bitcoin er goed voor.

Verder blijven onze verwachtingen voor vandaag hetzelfde als dinsdag. De koers van bitcoin heeft zich in de tussentijd namelijk niet veel bewogen. Zoals je van ons gewend bent schetsen we weer twee scenario’s.

Bullish
De top van vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag (9.500 euro) kan een nieuwe weerstand vormen. Die weerstand geven we aan met de rode balk. Lukt het de koers om dit niveau te overwinnen? Dan kunnen we verder kijken. In onze vorige analyse bespraken we dat 10.000 euro dan een mogelijk niveau kan zijn.

Bearish
Zakt bitcoin onder de 200-dagen MA? Dan daalt de koers in ons meest negatieve scenario naar 6.700 euro. Die zone hebben we met de groene balk ingetekend. Dit scenario lijkt heel pessimistisch, maar bij bitcoin kan het alle kanten op. Wel verwachten we dat bitcoin daar ondersteuning kan vinden.

Winnaar Ledger Nano S: Kilo Bravo

Alpha Bravo Charlie, roger that! Afgelopen dinsdag kondigde we aan dat je een Ledger Nano S kon winnen. Kilo Bravo heeft gereageerd en zat er het dichtst bij met een voorspelling van 8197 euro. Gefeliciteerd!

Op 31 oktober om 23:59 was dit de koers op onze koerspagina:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.