Bitcoin koers lijkt verdacht veel op de prijsontwikkeling van avocado

Is bitcoin populair bij millennials? Die conclusie zou je bijna trekken als je de tweet van crypto-ondernemer Jen Zhu Scott bekijkt. Zij vergelijkt de prijs van avocado’s met die van bitcoin. En de grafieken vertonen opvallend veel gelijkenissen. In het wit zie je de koers van bitcoin. In avocado-groen zie je de gemiddelde prijs voor avocado’s:

Wat is de oorzaak?

De gelijkenissen op de grafiek zijn treffend. Je zou bijna gaan denken dat er een direct verband is tussen avodaco’s en bitcoin. Jen Zhu plaatst dan ook in haar tweet: “Deel je gekste theorieën om dit te verklaren. Wanneer je grappig bent levert dat extra punten op.”

Jesse Lawler reageert bijvoorbeeld:

Hij vergelijkt hiermee avocado’s met de bloktijd van bitcoin. Elke tien minuten wordt er een nieuw blok met transacties toegevoegd aan de blockchain van bitcoin. En elke tien minuten ontvangt een miner een vaste beloning van 12,5 bitcoin voor het minen van bitcoins.

En dat aantal komt natuurlijk precies overeen met het aantal eetrijpe avocado’s per tien minuten!

En volgens deze gebruiker kunnen we binnenkort de avocado halvening verwachten:

MansBestFriend verwijst hiermee naar de bitcoin block halvening, de gebeurtenis waarop de vaste beloning in bitcoin voor miners wordt gehalveerd. Slecht nieuws voor millennials, als de productie van avocado’s ook nog eens wordt gehalveerd..

Volgens media: handel tussen Amerika en Mexico

Bloomberg schrijft dat de bedreigingen van Donald Trump de oorzaak is van de prijsstijging van avocado’s. Op 2 april dreigde de Amerikaanse president namelijk met het sluiten van de grens tussen Amerika en Mexico.

Deze uitspraak van Trump had flinke invloed. Op diezelfde dag stegen de prijzen van avocado’s met 34 procent. Een groot deel van de avocado’s worden namelijk geïmporteerd vanuit Mexico.

Op de grafiek zie je dat de zowel de waarde van bitcoin als avocado’s flink is gestegen sinds die bewuste 2 april.

Is er dan ook een direct verband tussen bitcoin en avocado’s? Dat lijkt misschien wat vergezocht. Maar de vergelijking is in ieder geval heel goed gevonden.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • wat een gelul dit volg bitcoin al 4 jaar heb destyds gekocht voor 400, e en verkocht toen ie15000 stond en jullie verhaal is gewpon kut gr. aad louwers.

  4 juni 2019
  • nou nou nou, flinke jongen hoor.

   5 juni 2019
 • JA anoniem drol ……

  17 januari 2020
 • nou nou anoniem flinke jongen ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ gr. Aad

  17 januari 2020
 • BEN AL MILJONAIR DOOR BITCOIN IN MEI GEKOCHT NU WEER VERKOCHT SLIMMMERIKEN JULLIE DAAR

  28 augustus 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.