Zorgt koersformatie bearish pennant voor nog een daling van 1.000 euro in bitcoin prijs?

De koers van bitcoin daalde afgelopen dinsdag met maar liefst tien procent in een kwartier. Maar technisch analisten zien een koersformatie die mogelijk kan leiden tot nóg een daling, richting 6.500 euro. Het is misschien niet leuk om te horen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee zullen we maar zeggen.

Bearish pennant kan zorgen voor daling

De koers van bitcoin bevindt zich weer in een wat rustiger vaarwater na de crash van dinsdag. Maar dat kan een ook stilte voor de storm betekenen. Bearish Bulltard heeft namelijk een bearish pennant gespot op de bitcoin koersgrafiek.

Een bearish pennant is het tegenovergestelde van een bullish pennant. Eerst zakt de koers hard. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen in. Uiteindelijk breekt bitcoin aan de onderkant uit. Het koersdoel van een bearish pennant is zo groot als de eerste daling.

In dat geval betekent het dat de bitcoin koers nog tot 6.500 euro kan zakken. En dat kan snel gebeuren. De trendlijnen ontmoeten elkaar namelijk vanavond al, rond de klok van 18:00 uur. Dat zie je op de grafiek hieronder terug:

Situatie doet denken aan november 2018

Het is niet de eerste keer dat de koers van bitcoin zich in deze formatie beweegt. De situatie van nu doet denken aan november 2018. Ook toen zakte de prijs van bitcoin enorm. Even leek bitcoin steun te hebben gevonden, maar daarna zakte de koers alsnog door de ondergrens.

Er hoeft geen daling te komen

Het is een vervelend scenario, maar het is maar een mogelijkheid. Of het ook uitkomt? Dat is de vraag. Er is ook een mogelijkheid dat bitcoin nu steun heeft gevonden.

Als we de 200-dagen Moving Average (MA) erbij pakken zien we dat de situatie in november 2018 anders was dan nu. Toen was de koers van bitcoin nog onder de 200-dagen MA en lukte het bitcoin niet om boven de lijn uit te stijgen.

Maar op dit moment kan de 200-dagen MA juist als steun dienen. In dat geval blijft de schade beperkt tot de daling van dinsdag.

Het zijn hoe dan ook spannende tijden! Ook geen moment missen van de bitcoin koers? Op onze vernieuwde koerspagina zit je op de eerste rij:

Bekijk bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.