Bitcoin koers begint 2024 met stijging boven de $45.000

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven met 7 procent in de plus en is het jaar 2024 sterk begonnen. Met die stijging staat de Bitcoin koers momenteel op meer dan 45.000 dollar en daarmee lijkt het optimisme over de Spot Bitcoin ETFs in Amerika een vervolg te krijgen. Binnen nu en een paar dagen moet de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten een definitief besluit nemen over het felbegeerde beleggingsproduct.

Op dit moment lijkt de markt daar alvast een voorschot op te nemen.

Reden voor stijging Bitcoin is onduidelijk

De exacte reden voor de stijging van de Bitcoin koers is op dit moment nog onduidelijk. Er is geen aanwijsbare ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat Bitcoin met 7 procent in de plus staat, behalve het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk voor 10 januari 2024 de Spot Bitcoin ETFs van goedkeuring voorziet.

De bovenstaande grafiek zou in theorie ook nog een positieve rol kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers de komende dagen. Waarom? Omdat we hier het 50-weekse bewegende gemiddelde boven het 200-weeks bewegende gemiddelde zien stijgen.

Het 50-weekse gemiddelde van de Bitcoin koers dook in 2023 voor het eerste in de geschiedenis onder het 200-weekse gemiddelde. Nu zien we voor het eerst in de geschiedenis een positieve kruising, wat betekent dat het momentum zeer bullish is.

De kans is aanwezig dat veel grafiek-handelaren naar deze ontwikkeling kijken en hierdoor extra inzetten op koersstijgingen voor de digitale munt.

Spot Bitcoin ETF aan het einde van de week?

Als we de informatie van Bitcoin Archive mogen geloven, een gigantisch Bitcoin-account op Twitter, dan zou het aan het einde van deze week weleens raak kunnen zijn wat betreft de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Volgens Bronnen binnen BlackRock zou de SEC rond het einde van deze week een beslissing nemen. Die tweet werd ongeveer 5 uur geleden de ether ingestuurd, waardoor het mogelijk is dat dit voor een nieuwe impuls zorgde voor de Bitcoin koers.

Sinds dat moment is de Bitcoin koers immers met een stevige 7 procent gestegen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.