Bitcoin koers klapt met meer dan 10% in een uur

Het afgelopen uur heeft de prijs van bitcoin onverwachts een harde daling laten zien. Een ongebruikelijke koersdaling van maar liefst 10%. Hiermee is de Bitcoin koers op het laagste niveau van heel 2018.

Op het moment van schrijven is de munt net 5.000 euro waard. Sinds het begin van dit jaar steunt de koers op een supportlijn van rond de 5.300 euro. Tot nu toe is deze lijn steeds sterk genoeg gebleken om de koers erboven te houden. Tot nu dus. En dat zorgt voor veel commotie in de cryptowereld: 


Het afgelopen uur zakte de koers namelijk met volle overtuiging door zijn support. Sinds dat moment maakt de koers grote sprongen van bijna 300 euro heen en weer. De koers lijkt daarmee een terugweg omhoog te zoeken, in de richting van 5.300 euro, maar valt steeds wanneer die prijs in zicht komt weer terug omlaag.

Kortom, de grens van ongeveer 5.300 euro was voorheen een sterke supportlijn, maar lijkt nu een weerstandslijn te worden.

Welke invloed heeft de bitcoin koers op andere coins?

Het is gebruikelijk dat altcoins de koers van de Bitcoin volgen, maar in een sterkere trend. Zo ook nu. Cryptomunten zoals Ether, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple zijn gemiddeld met meer dan 15% gezakt. Daarmee zijn ook Ethereum en Litecoin op het goedkoopste punt van het jaar beland.

Ethereum daalt met veertien procent naar 166 euro, Litecoin levert twaalf procent in. De munt is bijna 39 euro waard. Bitcoin cash is in afwachting van de hard fork het hardst gedaald. De munt levert vandaag bijna vijftien procent in. De waarde? 385 euro. XRP daalt met iets meer dan twaalf procent naar 39 eurocent. Spannende tijden herleven! De koers gaat op en neer (nu vooral neer). Een goed moment om te kopen?

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.