Bitcoin koers analyse: stijging prijs van bijna 60 procent in mei!

De bitcoin koers heeft een fantastische maand achter de rug. Alleen al in de maand mei steeg de waarde van bitcoin met 2.750 euro. Een stijging van ruim 60 procent in vergelijking met het begin van de maand! Procentueel is dat de grootste maandelijkse stijging sinds augustus 2017.

De bitcoin koers en alle bijbehorende statistieken checken? Check dan onze koerspagina:

Volg live de bitcoin koers

Mei was een bewogen maand, vol met pieken en dalen. Wat was er allemaal gebeurd? Een terugblik op de ontwikkeling van de bitcoin koers in mei.

Begin mei: golden cross tussen 100 dagen en 200 dagen een feit

In het begin van die maand doorkruiste de 100-dagen Moving Average de 200-dagen Moving Average. Dat noemen we een golden cross. En dat is een positief signaal. Dit kan namelijk het begin aanduiden van een nieuwe bull market, een periode waarin de koers langdurig stijgt.

Het kruisen van deze lijnen was dan misschien ook wel het startschot voor de enorme stijging van deze maand. Hieronder zie je de golden cross, op 10 mei:

Midden mei: fundamenteel nieuws drijft de bitcoin prijs op

Moving averages en golden crosses zijn termen uit de technische analyse. Maar koersverschillen zijn niet alleen maar met technische analyse te verklaren. Soms kan goed nieuws ook een steuntje in de rug geven. Dit was waarschijnlijk midden mei het geval.

Op maandag 13 mei kwam bitcoin futures platform Bakkt namelijk met een belangrijke aankondiging. Vanaf juli begint Bakkt met het handelen. Dit nieuws werd met veel enthousiasme ontvangen in de cryptowereld. In slechts een half uur tijd steeg bitcoin met tien procent!

Op diezelfde dag maakte Microsoft bekend een product te lanceren op de blockchain van bitcoin. Best wel groot nieuws, want in veel gevallen maken organisaties gebruik van een eigen blockchain. Maar met deze actie geeft Microsoft openlijk toe te vertrouwen in het decentrale netwerk van bitcoin.

In deze periode waren er ook twee grote conferenties in New York. Het gaat om de Magical Crypto Conference (11 en 12 mei) en Consensus (13 tot en met 15 mei). Tijdens deze twee conferenties steeg de bitcoin koers met maar liefst 33,54 procent!

Eind mei: Spanning zit hem in het staartje!

Ook eind mei blijft het spannend. Volg je de bitcoin koers van dag tot dag? Dan was het vast nagelbijten voor jou!

Op de koersgrafiek hieronder zie je wat er de afgelopen weken is gebeurd:

  1. Op vrijdag 17 mei bereikte bitcoin een dieptepunt. De koers was met bijna 20 procent gedaald in vergelijking met de top op donderdag 16 mei. Vanaf dat moment kunnen we een trendlijn tekenen (de oranje lijn op de grafiek hieronder).
  2. Bitcoin herstelt snel, maar de koers vindt op 20 mei een weerstand. Dit hebben we op de grafiek aangegeven met de rode rechthoek.
  3. In de tussentijd beweegt de koers zich tussen de trendlijn en de weerstand in. Tot op zondag 26 mei. In slechts één uur tijd stijgt de koers met 7,6 procent!
  4. Gisterenavond rond 18:00 moest je waarschijnlijk even twee keer naar je portfolio kijken. Bitcoin was toen bijna 8.170 euro waard!
  5. Maar dat duurde niet lang. De koers van bitcoin zakte al snel door de oranje trendlijn.
  6. Op het moment van schrijven lijkt de koers ondersteuning gevonden te hebben in de rode rechthoek.

Gaat de koers van bitcoin vanaf hier weer omhoog? Of kunnen we diepere dalen verwachten op korte termijn? De komende uren zullen heel spannend worden..

Hoe dan ook, de maand mei is fantastisch verlopen voor bitcoin met een stijging van ruim 60 procent. Wil jij altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Kijk dan op deze pagina:

Volg live de bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.