Bitcoin koers analyse: prijs beweegt op en neer!

Het zijn weer mooie tijden voor de koers. Lange tijd bewoog de koers nauwelijks maar nu gaat de waarde van bitcoin hard op en neer. Tien procent winst of verlies op een dag is geen uitzondering. In dit artikel kijken we naar wat er gebeurd is en beschrijven we ook onze bullish (joepie) en bearish (boee) scenario’s.

Duidelijke resistance en support

Na de positieve uitbraak van begin deze week lijkt de koers op adem te komen tussen de resistance- en support zones. Dat zie je hieronder, de resistance zit zo rond 3.850 euro en support rond 3.650 euro.

Welke van deze twee zones gaan we doorbreken? Daar zijn gemixte signalen voor te vinden. Enerzijds zien we in de RSI-indicator een negatieve divergentie ontstaan. Terwijl de prijs opkrabbelt lijkt de kracht hiervan af te nemen. Ben je nieuw met technische analyses? Geen probleem, wij leggen deze termen hier helder uit.

Anderzijds is de 200 moving average positief doorbroken (BTCEUR 1H). Dit kan een hele sterke support zone gaan vormen. Vergelijkbaar met de resistance zone begin november.  

Wat gaat de koers doen?

Zoals altijd schetsen wij twee kortetermijnscenario’s:

Bullish:

De zon schijnt en alles gaat goed. Met een temperatuur van 16 graden wordt het een mooie dag. De koers schiet door de resistance en beweegt zich snel richting de 4.000 euro.

Bearish:

Krijgen de verkopers de overhand? Dan is het aannemelijk dat de koers zich eerst richting 3.400 euro beweegt. In de allereerste afbeelding zie je een opwaartse trendlijn, de verwachting is dat de rode pijl en die lijn elkaar raken op ongeveer 3.400 euro.

*update 12.00 uur: Bearish scenario lijkt uit te komen.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.