Bitcoin koers analyse: prijs op belangrijk punt

Na de negatieve uitbraak vorige week zijn we inmiddels weggezakt naar de supportzone tussen de 3500 en 4000 euro. Dit is een historische zone omdat in 2017 het een stevig weerstandsniveau bleek te zijn.

Belangrijk Fibonacci-niveau bereikt

Waarom is dit een belangrijk weerstandsniveau? Dit zie je het duidelijkst met behulp van de waardes van Fibonacci. Trek je een lijn vanaf de bodem in 2015 tot aan de top van 2017, dan zie je de belangrijkste steun- en weerstandspunten van het afgelopen jaar:

Op dit moment heeft de bitcoin koers het Fibonacci level 78.6% bereikt. Dit is een belangrijk niveau, aangezien het eind 2017 zowel een support- als resistance niveau bleek te zijn. Breekt de koers hierdoor heen? Dan kan de koers een harde klap naar beneden maken.

Onze scenario’s

Wat betekent dit voor de bitcoin koers op korte termijn? Zoals altijd schetsen wij weer twee scenario’s:

Bullish

Deze zone zorgt op dit moment voor een klein rustpuntje in de koers. Kan de koers deze zone houden? Dan is de kans groot dat de prijs richting de 5300 schiet. Rond deze waarde was er eerder een breakout naar beneden.

Bearish

Zakt de koers door het Fibonacci level van 78.6% heen? Dan ligt de volgende supportzone tussen 2300 en 2700 euro.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Op zoek naar meer informatie over technische analyses? Neem een kijkje in onze kennisbank.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.