Bitcoin koers rond hoogtepunt, maar op de achtergrond loert gevaar

De Bitcoin koers bereikte op 14 maart zijn voorlopige all-time high van ~73.800 dollar. Dat zorgt uiteraard voor een hoop optimisme binnen de crypto-wereld, maar op de achtergrond loert gevaar. Het lijkt er namelijk op dat steeds meer whales ontwaken uit een lange winterslaap. Moeten we ons zorgen maken over nieuwe correcties of kunnen we ons opmaken voor nieuwe all-time highs?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Stokoude whale ontwaakt uit zijn winterslaap

Eén van de whales die wakker werd uit een lange winterslaap kocht zijn 500 Bitcoin bijna 12 jaar geleden voor een totaalbedrag van 4.000 dollar. Op dit moment zijn diezelfde Bitcoin ongeveer 35 miljoen dollar waard. Gelukkig voor ons zijn de Bitcoin in kwestie niet naar een beursplatform gestuurd, maar naar een reeks van nieuwe adressen.

Wat betekent deze transactie voor de Bitcoin koers? In principe hoeft het niets te betekenen. Het kan gaan om een simpele herindeling van de wallets van deze whale, maar het kan ook zijn dat de Bitcoin “over-the-counter” zijn verkocht.

Dat wil zegen dat de whale in kwestie zijn Bitcoin niet via een beursplatform, maar via een onderhandse deal heeft verkocht aan rijke investeerders. Het zou heel goed kunnen dat de aanbieders van Spot Bitcoin ETFs oude Bitcoin-investeerders benaderen voor dit soort deals, zodat ze met hun aankopen de koers op handelsplatforms niet teveel beïnvloeden.

Liquiditeitscrisis voor Bitcoin?

Verschillende analisten denken dat de recente stijging van het aantal whale-transacties richting een zogenoemde liquiditeitscrisis voor Bitcoin wijst. Wat betekent dat? Deze analisten vermoeden dat er simpelweg te weinig Bitcoin beschikbaar zijn, dat de vraag veel groter is dan het aanbod en dat het steeds moeilijker is voor mensen om grote hoeveelheden Bitcoin te kopen.

Vergeet ook niet dat de volgende halving voor medio-april op het programma staat. In het verleden was de halving extreem bullish voor Bitcoin. Vrijwel altijd begon er na een halving een nieuwe bullmarkt. Al kunnen we nu bijna niet meer ontkennen dat we reeds in een bullmarkt zitten.

Bitcoin heeft immers al een nieuwe all-time high op de borden weten te zetten, wat deze cyclus meteen uniek maakt. Nog nooit eerder wist Bitcoin voor de halving een nieuwe all-time high te bereiken.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.