Bitcoin koers stijgt met 33 procent in één week tijd! Een rondje langs Twitter

Wat een weekend! De koers van bitcoin en van verschillende andere cryptocurrency’s schoten door het dak. Vorige week op 5 mei was één bitcoin nog 5.000 euro waard, op zondag 12 mei werd een kort hoogtepunt van 6.660,99 euro genoteerd. Dat is een stijging van ruim 33 procent:

 

Bekijk actuele bitcoin koers

Hoogste koers sinds juli 2018

Op de internationale cryptocurrency exchange Bitstamp bereikte de waarde van bitcoin kortstondig een niveau van 6.747 euro. En dat was best een mijlpaal, het is de hoogste waarde sinds juli 2018:

Afgelopen zaterdag steeg bitcoin het hardst. In één dag tijd knalde de koers van bitcoin omhoog: van 5.654 euro naar 6.578 euro, een stijging van maar liefst 16,34 procent! Maar het feest was nog niet afgelopen, want ook zondag bleef bitcoin in waarde stijgen.

Op zondagmorgen was één bitcoin een korte tijd 6.660,99 euro waard, maar daarna volgde er een kleine correctie. Zondagavond daalde de waarde van bitcoin naar 6.094 euro, maar op het moment van schrijven is de bitcoin koers weer wat aan het herstellen.

Welke kant gaat de bitcoin koers op?

Op crypto-twitter barst de discussie los. Gaat de koers omhoog of omlaag op korte termijn? Een rondje langs (crypto-)twitter!

CoinDesk gelooft dat de bitcoin prijs binnenkort een correctie kan verwachten:

The Block merkt op dat bitcoin sinds december met 135 procent (!) is gestegen:

Bulltard-Coffee gelooft dat bitcoin nog flink kan zakken:

CCN gelooft dat de politieke situatie tussen de Verenigde Staten en China de bitcoin koers beïnvloedt. Vergezocht?

Niet alleen crypto-twitter, maar ook de reguliere media schrijft weer over bitcoin:

En jij?

Wat is jouw verwachting van de bitcoin koers op korte termijn? Laat het weten in een reactie!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.