Bitcoin koers terugblik: stijging van 50 procent in twee weken!

De afgelopen twee weken lijkt de koers van bitcoin wel een achtbaan. Vanaf dinsdag 7 mei schiet de waarde van bitcoin als een raket omhoog. Op donderdag 16 mei was bitcoin zelfs bijna 7.500 euro waard! Wat gebeurde er de afgelopen twee weken allemaal? Een terugblik op het nieuws en de invloed op de bitcoin koers.

Aankondiging van Fidelity

Op 9 mei kwam er groot nieuws naar buiten. Bloomberg schrijft dat grote, institutionele klanten binnen een paar weken kunnen handelen in bitcoin. Investeringsfirma Fidelity beheert al bitcoin voor haar klanten, maar maakt binnenkort ook handel in bitcoin mogelijk. Het gaat dan voornamelijk om over-the-counter (OTC) deals.

En dat is groot nieuws. Het zorgde waarschijnlijk voor een aangewakkerde interesse in bitcoin. De koers steeg met bijna vier procent die dag, van 5.295 euro naar 5.502 euro.

Full node draaien op je smartphone

Maar dat was eigenlijk nog maar het begin. Op zaterdag 11 mei schoot de bitcoin koers omhoog met bijna 17 procent omhoog, bitcoin steeg toen met bijna duizend euro in waarde!

Op dat weekend was er wederom goed nieuws voor de cryptocommunity. Die zaterdag sprak Phil Chen van HTC op de Magical Crypto Conference in New York. Een conferentie over, je raad het al, crypto.

Met de nieuwste smartphone van HTC, de EXODUS 1s, is het mogelijk om een full node te draaien. Dat betekent dat je de volledige blockchain op je telefoon kan opslaan. Je telefoon verifieert dan de transacties op het netwerk van bitcoin. Goed nieuws, want hiermee ben je nog minder afhankelijk van een derde partij. Daarnaast draag je met een full node bij aan de veiligheid van het netwerk.

Consensus conferentie 2019

Van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei vond de Consensus conferentie 2019 plaats in New York. Daar spraken verschillende grote namen namen uit de cryptowereld. En over grote namen gesproken, uiteraard was BTC Direct ook weer van de partij!

Op de eerste dag van Consensus steeg de bitcoin koers met ruim 19 procent. Maar dat kwam niet alleen door Consensus..

Bakkt begint in juli met handelen

Op 13 mei maakte CEO van Bakkt, Kelly Loefler, bekend dat het platform in juli start met het verhandelen van bitcoin futures voor institutionele beleggers. Bakkt, ICE en de CFTC werken nauw samen om alle contracten op tijd klaar te hebben. De focus lag de laatste tijd voornamelijk op regelgeving en op klantbeleving.

Het nieuws werd met veel enthousiasme ontvangen, direct na het nieuws vloog de koers omhoog!

Microsoft lanceert product op de bitcoin blockchain

Op 13 mei was er meer positief nieuws. Microsoft lanceert namelijk een blockchaintoepassing waarmee je jezelf kan identificeren op verschillende websites.

Dit lijkt geen groot nieuws, bedrijven werken wel vaker aan een blockchaintoepassing. Maar uniek is dat Microsoft dit product lanceert op de blockchain van bitcoin. Hiermee geeft het bedrijf aan te vertrouwen in de eigenschappen van het bitcoin-netwerk. Dit nieuws werd dan ook positief ontvangen in de bitcoin community.

En nu?

Afgelopen nacht heeft de bitcoin koers flink aan waarde ingeleverd. Eigenlijk is dat ook niet heel gek. De prijs van bitcoin steeg in korte tijd zo snel dat een correctie ook wel te verwachten was.

Op het moment van schrijven is bitcoin ongeveer 6.680 euro waard, nog steeds ruim zes procent meer dan begin deze week. Waar de bitcoin koers in de toekomst heen gaat? Blijf onze nieuwssite in de gaten houden!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.