Hoe accepteer ik bitcoin op koningsdag?

Sta je dit jaar weer op de rommelmarkt of de braderie tijdens Koningsdag? Geef bezoekers nog een extra betaalmogelijkheid door cryptocurrency te accepteren!

Maar hoe werkt dat dan?

Je hebt alleen een smartphone en een cryptowallet nodig om cryptocurrency te accepteren. In dit stappenplan raden wij BRD aan omdat deze snel geïnstalleerd is en heel gebruiksvriendelijk is.

De wallet is gratis te downloaden voor Android en iPhone. Je kan de wallet gebruiken om coins te ontvangen, beheren en verzenden. BRD draait niet op servers van een bedrijf maar alleen op je telefoon. De app verbindt dan ook direct met het netwerk van de verschillende coins en dat zorgt ervoor dat je BRD met recht een volledig gedecentraliseerde wallet kan noemen.

 1. Download de app voor Android of iPhone
 2. Je krijgt 12 woorden te zien, schrijf deze op een blaadje en bewaar dit goed
 3. Om te controleren of je de juiste woorden hebt opgeschreven, vraagt BRD om 2 van deze 12 woorden.
 4. Je komt nu in het overzicht van je wallet. Kies voor bitcoin (of de coin van je keuze)
 5. Kies vervolgens voor ontvangen en pas het te ontvangen bedrag aan. Handig is dat je ook een eurobedrag kan invullen.
 6. Nu kan je de QR-code laten scannen door de klant. De klant moet hiervoor zijn smartphone wallet openen en kiezen voor verzenden.
 7. Aan het einde van de dag, als je honderden bitcoin hebt ontvangen, kan je deze inruilen voor euro’s op BTCDirect.eu. Of natuurlijk Hodlen.

Verkoop je bitcoin

Of ga voor het lightning network

Wil je besparen op transactiekosten? Of wil je dat de betalingen nog sneller verlopen? Dan kan je ook betalingen in lightning accepteren. Wij raden Blue Wallet aan, deze is beschikbaar voor Android en voor iPhone.

 1. Ga eerst naar de App Store of de Play Store, afhankelijk van of je Android of iOS gebruikt. Vul daar Blue Wallet in, en download de applicatie.
 2. Maak eerst een bitcoin wallet aan met Blue Wallet. Klik op het plusje, geef je wallet een naam en kies voor Bitcoin (onze voorkeur gaat uit naar HD SegWit (BIP49 P2SH).
 3. Nu kan je een Lightning Wallet aanmaken. Ga terug naar het hoofdscherm. Klik op het plusje, geef je wallet een naam en kies nu voor Lightning. Klik op create, je wallet is nu aangemaakt.
 4. Om lightning te ontvangen open je je Lightning Wallet en kies je voor receive. Je kan nu een factuur (invoice) aanmaken. Kies het aantal lightning dat je wil ontvangen en je ziet de waarde in euro’s mee veranderen.

Lees onze review van Blue Wallet

Zelf staan wij op een braderie in Arnhem en accepteren wij uiteraard bitcoin.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.