Bitcoin Lightning Network overstijgt capaciteit van 5 miljoen dollar

Het Bitcoin Lightning Network heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het betaalnetwerk heeft nu een capaciteit van meer dan vijf miljoen dollar. Dat blijkt uit data van 1ml.com.

Met het Lightning Network is het mogelijk om bitcoin betalingen plaats te laten vinden op een laag buiten de blockchain. De huidige blockchain van bitcoin kan namelijk slechts zeven transacties per seconde verwerken. In tijden van drukte kan het Lightning Network daarom uitkomst bieden.

Wil je gebruik maken van het Lightning Network, dan verstuur je bitcoin naar een Lightning wallet. Op dit moment is er dus voor vijf miljoen dollar aan bitcoin verstuurd naar het netwerk. Deze cryptomunten kunnen worden gebruikt voor bliksemsnelle betalingen op het Lightning Network.

Een flinke stijging in de afgelopen maand

Alleen al in de afgelopen maand steeg de capaciteit van het Lightning Network met ruim 42 procent, zo blijkt uit de data van 1ML.com. Maar ook op andere vlakken blijkt dat het netwerk nog steeds volop in ontwikkeling is:

Zoals je hierboven ziet blijft het aantal nodes nog steeds gestaag stijgen. Nodes zijn computers op het netwerk die betalingen verwerken en doorsturen naar andere nodes op het netwerk. Om het netwerk goed te laten functioneren is het van belang dat het aantal nodes stijgt.

Ook het aantal betaalkanalen op het Lightning Network blijft stijgen. Wanneer je gebruik maakt van het Lightning Network, dan maak je bitcoin over naar een betaalkanaal. Maak je een betaling met behulp van het Lightning Network, dan vindt je bitcoin via verschillende betaalkanalen uiteindelijk de eindbestemming. Voor een vlotte verwerking op het netwerk is het daarom belangrijk dat er veel betaalkanalen zijn met voldoende capaciteit.

Nederland pionier in Lightning Network

Ten slotte nog een leuke statistiek: Nederland is een pionier op het gebied van het Lightning Network. 49 nodes en 708 betaalkanalen zijn te vinden in Amsterdam. Nederland staat daarmee op de derde plek ter wereld, tussen steden zoals Toronto en Frankfurt am Main:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.