Bitcoin Lightning Network wallet op je Apple Smartwatch

Bitcoin ontvangen van iemand anders? Dat kan nu met een paar drukken op de knop van je Apple Smartwatch.

Afgelopen zondag lanceerde Bluewallet namelijk een applicatie voor de Apple Smartwatch. Je kan nu met je slimme horloge bitcoin ontvangen, via het Lightning Network. Door middel van het Lightning Network is het mogelijk om razendsnel bitcoin te verzenden en te ontvangen, buiten de blockchain om. Het Lightning Network is één van de oplossingen om bitcoin sneller en schaalbaarder te maken.

Wil je meer weten over het Lightning Network?

Bekijk dan deze pagina

Hoe werkt de app op je smartwatch?

Om bitcoin te ontvangen maakt de applicatie een QR-code aan. Degene die jou bitcoin verstuurt hoeft dan simpelweg de code te scannen om bitcoin te verzenden. Product engineer Nuno Coelho legt de nieuwe app uit: “Het is eigenlijk nog een klein experiment om bitcoin wallets voor smart watches te produceren. De eerste versie zal daarom ook nog simpel zijn, het is enkel mogelijk om bitcoin te ontvangen via de app.”

De stap van Bluewallet is bijzonder, want hiermee is het de eerste applicatie voor smart watch om bitcoin te ontvangen via het Lightning Network. De drempel wordt hiermee lager: je hoeft niet meer je telefoon uit je zak te halen om bitcoin te ontvangen, maar het kan met enkele drukken op het scherm van je horloge.

Dat kan veel voordelen hebben. Wacht je al weken op een vriend die jou nog moet terugbetalen? En heeft hij ook bitcoin? Laat hem dan simpelweg de QR-code op je horloge zien, nu zijn er geen smoesjes meer. Je ontvangt direct het geld en bent ook niet meer afhankelijk van de bank. Heerlijk!

Bluewallet blijft ontwikkelen

Coelho gaat verder: “Soms kan het ontvangen van bitcoin met twee drukken op je horloge een belangrijke gebruikerservaring zijn. Zeker als je onderweg bent en snel bitcoin nodig hebt. Je kan altijd nog je telefoon gebruiken als je je niet comfortabel voelt bij het ontvangen van bitcoin via je horloge.”

“Als de feedback goed is, gaan wij verder met het ontwikkelen van de applicatie. Op dit moment is het Lightning Network en de applicatie namelijk nog in een erg vroege fase. We proberen er nog achter te komen hoe we de applicatie het beste uit kunnen werken.”

Meer weten over de Blue Wallet? We hebben er eerder een recensie over geschreven:

Lees meer
Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hey there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend
    to my friends. I am confident they will be benefited from this web site.

    13 mei 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.