Bitcoin maakt comeback en stijgt naar 29.000 dollar

Hoewel sommige analisten (lees: Alexander Casteleijn) deze stijging zagen aankomen, blijft de Bitcoin koers zich voor de meesten onvoorspelbaar gedragen. Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, bereikte vanochtend vroeg voor het eerst sinds 13 juni 2022 de grens van 29.000 dollar.

Bitcoin is 75% gestegen sinds 1 januari

Om precies te zijn was de koers van Bitcoin om 04:30 uur vanochtend 29.134 dollar. Dit is een opmerkelijke mijlpaal, vooral als we bedenken dat de koers van Bitcoin begin dit jaar nog onder de 17.000 dollar lag.

Sindsdien heeft de cryptocurrency echter een flinke stijging doorgemaakt, die vooral te wijten is aan dat investeerders gedwongen worden om te diversificeren. Aandelen, obligaties en de dollar blijken toch niet zo veilig meer te zijn.

Bitcoin komt altijd terug

Ook al wordt Bitcoin eens in de zoveel jaren door de media doodverklaard, de munt blijft maar terugkomen. Bitcoin heeft in de loop der jaren veel ups en downs gekend, maar is er altijd in geslaagd om terug te komen na een grote daling.

Het bijzondere is dat deze comeback zich afspeelt zonder dat centrale banken geld printen en de rente verlagen, maar juist de rente verhogen. Vorig jaar kon Bitcoin dit geweld niet bijbenen, en waren er daarnaast veel incidenten (Terra Luna, FTX) waardoor de hele cryptomarkt onder druk kwam te staan.

Ook dit jaar vallen de nodige bedrijven om, en doen regelgevers er alles aan om zo veel mogelijk FUD te verspreiden.

Bitcoin halving in 2024

De vraag voor nu is hoe de koers van Bitcoin zich in de toekomst zal ontwikkelen. Zal de prijs weer terugkeren naar zijn hoogtijdagen van begin 2021, of is het daar nog te vroeg voor? Het is moeilijk te zeggen, maar één ding is zeker: de halving vindt in 2024 plaats.

De stippellijnen in de grafiek hierboven geven voorgaande halvings aan, en die van 2024. Toegegeven, het is pas 3 keer eerder gebeurd, maar elke keer bleek de halving de katalysator te zijn voor een enorme stijging en nieuwe hoogtepunten.

Het is geen garantie dat dit volgend jaar ook zal gebeuren, maar weet dat zelfs corona Bitcoin in 2020 niet kon stoppen om ATH’s te behalen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.