Bitcoin is geen niche meer, maar wordt mainstream

Er hangt een niveau van opwinding in de lucht als bitcoin in waarde begint te stijgen. Momenteel is bitcoin ongeveer 13.000 dollar waard, een niveau wat de munt al jaren niet voor langere tijd heeft weten vast te houden. Deze stijging gaat gepaard meet veel enthousiasme en initiatieven, zowel van bitcoiners als de oude financiële wereld.

Overlap met bullmarkt

Ten eerste deelde Raoul Pal een geweldige grafiek die de bullmarkt van 2012-2017 overlapt met wat er op dit moment gebeurt. Het argument is altijd geweest dat het programmatische leveringsschema van de digitale valuta zorgt voor zeer voorspelbare prijsbewegingen. Je hoeft namelijk alleen de vraagzijde van de vergelijking te modelleren.

Fiat valuta faalt zichtbaar

Vervolgens wijst Alistair Milne erop dat de bitcoin koers in veel landen verspreid over de hele wereld al op recordhoogte staat. Zo ver is het nog niet in Amerikaanse dollars en in onze euro’s, maar de weg omhoog is ingezet. Het is belangrijk om te onthouden dat bitcoin gebruikt wordt door mensen over de hele wereld die hun fiat-valuta in bitcoin omzetten. Zij reageren op een zwakke munt of op het perspectief op een zwakkere munt. Dit is niet alleen voorbehouden aan Europa en de VS, waar de meeste aandacht naar toe gaat. De tweet is belangrijk omdat elke positieve analyse voor bitcoin eigenlijk een negatief vooruitzicht is voor elke kwetsbare fiat valuta. En hoogstwaarschijnlijk zullen de euro en de dollar deze devaluatie dans niet ontspringen.

Digitaliseren financiële wereld

Vervolgens zagen we Mike Novogratz dit weekend praten over de digitalisering van het financiële systeem op CNBC. Hij zegt dat er een geheel nieuw financieel systeem wordt gebouwd en deze zal digitaal native zijn. Novogratz snapt het. De spelers zullen veranderen. De platforms zullen veranderen. En je zult moeten leren hoe dit werkt, anders raak je achterop.

Wat te doen met bitcoin

Deze combinatie van een stijgende koers, dalende fiat valuta, een nieuw digitaal financiële systeem en grote bedrijven die zich op bitcoin storten, kan een kettingreactie veroorzaken. Elke bank en financiële instelling vraagt zichzelf af wat ze nou met bitcoin moeten.

Sommige bedrijven hebben er al werk van gemaakt en hebben een plan. Anderen lopen achter, dus ze zullen hun best moeten doen om hun ideeën vorm te geven. Hoe dan ook, dit is niet langer een niche markt. Bitcoin en crypto worden mainstream. De gevestigde financiële wereld is zich hiervan bewust, verwacht de komende maanden veel persberichten van bedrijven en financiële instellingen die 180 graden gedraaid zijn in hun houding naar bitcoin.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.