Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft Bitcoin, maar het is niet wat je denkt!

Mark Zuckerberg, de oprichter en CEO van Facebook, heeft gisteren het internet in rep en roep gebracht door de namen van zijn twee geitjes bekend te maken. Nu zou zoiets normaal gesproken voor niet roering zorgen, ware het niet dat ze de namen ‘Bitcoin’ en ‘Max’ dragen.

De hele bitcoin gemeenschap dook hier vannacht natuurlijk meteen op om te speculeren over de boodschap die Zuckerberg hiermee wil uitdragen. Is de CEO van Facebook een bitcoiner of weet hij dat de gemeenschap gevoelig is voor dit soort berichtgeving en had hij zin om wat mensen voor de gek te houden?

Speculatie kan beginnen

Dat Zuckerberg ervoor kiest om één van zijn geiten ‘Bitcoin’ te noemen is al reden genoeg voor een hoop speculatie. Heeft de voorman van Facebook zelf een deel van zijn vermogen in bitcoin zitten en/of is Facebook de mogelijkheden aan het verkennen om een deel van de kasreserves in bitcoin te parkeren? Het zal waarschijnlijk geen jaren meer duren voordat we de antwoorden op deze vragen hebben.

In navolging van Jack Dorsey met Square en Elon Musk met Tesla, zou de naam Mark Zuckerberg met Facebook helemaal geen vreemde zijn. Zelfs in de top kijken mensen naar elkaar om tot antwoorden te komen en het is niet ondenkbaar dat Zuckerberg door Dorsey en Musk aan het denken is gezet.

Verder is Zuckerberg persoonlijk ook helemaal niet verplicht om zijn investeringen met de wereld te delen. Het is goed mogelijk dat hij op persoonlijke titel al lang een flinke zak bitcoin bezit. Je hoeft immers geen raketgeleerde zoals Elon Musk te zijn om te begrijpen dat bitcoin qua eigenschappen een interessant alternatief is ten opzichte van fiatgeld.

Ook voor grote bedrijven is het wat dat betreft geen groot risico om een klein percentage van de kasreserves in bitcoin te investeren. Als bitcoin bereikt wat veel maximalisten ervan verwachten, dan kan een allocatie van een paar procent heel lucratief zijn. Het risico-rendementsprofiel van bitcoin is wat dat betreft heel sterk.

Wat moeten we met geit Max?

De naam van de tweede geit van Zuckerberg is in relatie tot geit ‘Bitcoin’ misschien nog wel het meest interessant. Zijn andere geit heet namelijk ‘Max’ en dat insinueert dat Zuckerberg weleens een bitcoin maximalist kan zijn. Er zijn immers zoveel andere geitennamen dat het wel heel toevallig is dat hij precies op deze combinatie is uitgekomen.

De kans is meer dan aanwezig dat de CEO van Facebook hiermee op cryptische wijze zijn standpunten over de industrie deelt. Voorlopig blijft het echter speculatie en is het ook goed mogelijk dat het om een grap gaat. Zuckerberg laat in ieder geval zien op de hoogte te zijn van bitcoin maximalisme, maar hij weet uiteraard ook dat hij met dit soort berichten heel veel mensen voor de gek kan houden.

We zullen de uitingen van Zuckerberg en Facebook de komende weken scherp in de gaten houden. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal heeft Facebook bitcoin nog niet genoemd, maar het is niet uit te sluiten dat daar op termijn verandering in komt.

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.