Categories: Bitcoin

De koers van bitcoin bereikt in mei 10.000 dollar, betere investering dan aandelen

Blockchain consultant Michael Spencer doet rake uitspraken. Hij denkt dat het altseizoen is begonnen en dat bitcoin deze maand nog 10.000 dollar waard wordt.

Een optelsom

Spencer legt uit: “Eind 2017 bereikte de bitcoin prijs ongeveer 20.000 dollar. In 2019 verwachten veel analisten dat de prijs van bitcoin nog meer zal stijgen, vanwege de lancering van Fidelity en Bakkt. Dit betekent meer handel in crypto’s op Wall Street.”

Het zijn niet alleen de ontwikkelingen in de cryptomarkt die voor de prijsstijging gaan zorgen. Ook externe factoren spelen een belangrijke rol volgens Spencer: “De aandelenmarkt is in een bearmarkt beland en dat is volgens mij ook goed voor de prijs van Bitcoin. Zelfs het verbod op crypto van WeChat is goed voor de vraag naar bitcoin in Azië.”

Bekijk actuele koers BTC

Waar kwam die groei vandaan?

Hij kijkt ook naar de prijsstijging van twee weken geleden. Spencer noemt de groei richting 8.000 dollar spectaculair. De groei is zo abrupt, dat hij denkt dat 10.000 dollar goed mogelijk is. Hij denkt ook te weten waar die prijsstijging vandaan kan komen.

“Theorieën variëren van institutioneel belang tot prijzen die worden aangedreven door whales (grote handelaren). Ik denk dat de belangstelling van beleggers door Fidelity en Bakkt, op peil zal houden. En dat zorgt voor de run op BTC.”

“Geopolitieke spanning lijkt gezond voor speculatie op bitcoin. Het einde van de cryptowinter is in zicht. En je ziet ook dat steeds meer grote partijen zich gaan mengen in crypto’s. Denk aan project Libra van Facebook en de interne stablecoin van JP Morgan.”

Mei is het begin van het alt seizoen

De consultant denkt ook een patroon te hebben gevonden, volgens hem staat mei bekend als het begin van het altcoin seizoen. “Net zoals er cycli zijn in het kalenderjaar, kunnen we dergelijke patronen ook in crypto vinden.”

Bitcoin beter dan aandelen

Niet alleen Spencer denkt dat bitcoin een goede investering is, ook investeerder Mark Yusko is die mening toebedeeld. Tijdens een segment van CNBC’s Fast Money zegt hij dat bitcoin een betere investering is dan welk aandeel dan ook. Hij raadt aan dat iedereen een deel van zijn of haar portfolio omzet in bitcoin.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago