Categories: Bitcoin

De koers van bitcoin bereikt in mei 10.000 dollar, betere investering dan aandelen

Blockchain consultant Michael Spencer doet rake uitspraken. Hij denkt dat het altseizoen is begonnen en dat bitcoin deze maand nog 10.000 dollar waard wordt.

Een optelsom

Spencer legt uit: “Eind 2017 bereikte de bitcoin prijs ongeveer 20.000 dollar. In 2019 verwachten veel analisten dat de prijs van bitcoin nog meer zal stijgen, vanwege de lancering van Fidelity en Bakkt. Dit betekent meer handel in crypto’s op Wall Street.”

Het zijn niet alleen de ontwikkelingen in de cryptomarkt die voor de prijsstijging gaan zorgen. Ook externe factoren spelen een belangrijke rol volgens Spencer: “De aandelenmarkt is in een bearmarkt beland en dat is volgens mij ook goed voor de prijs van Bitcoin. Zelfs het verbod op crypto van WeChat is goed voor de vraag naar bitcoin in Azië.”

Bekijk actuele koers BTC

Waar kwam die groei vandaan?

Hij kijkt ook naar de prijsstijging van twee weken geleden. Spencer noemt de groei richting 8.000 dollar spectaculair. De groei is zo abrupt, dat hij denkt dat 10.000 dollar goed mogelijk is. Hij denkt ook te weten waar die prijsstijging vandaan kan komen.

“Theorieën variëren van institutioneel belang tot prijzen die worden aangedreven door whales (grote handelaren). Ik denk dat de belangstelling van beleggers door Fidelity en Bakkt, op peil zal houden. En dat zorgt voor de run op BTC.”

“Geopolitieke spanning lijkt gezond voor speculatie op bitcoin. Het einde van de cryptowinter is in zicht. En je ziet ook dat steeds meer grote partijen zich gaan mengen in crypto’s. Denk aan project Libra van Facebook en de interne stablecoin van JP Morgan.”

Mei is het begin van het alt seizoen

De consultant denkt ook een patroon te hebben gevonden, volgens hem staat mei bekend als het begin van het altcoin seizoen. “Net zoals er cycli zijn in het kalenderjaar, kunnen we dergelijke patronen ook in crypto vinden.”

Bitcoin beter dan aandelen

Niet alleen Spencer denkt dat bitcoin een goede investering is, ook investeerder Mark Yusko is die mening toebedeeld. Tijdens een segment van CNBC’s Fast Money zegt hij dat bitcoin een betere investering is dan welk aandeel dan ook. Hij raadt aan dat iedereen een deel van zijn of haar portfolio omzet in bitcoin.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Regulering

NASDAQ over marktmanipulatie: ‘Iedereen praat nu over regulering van bitcoin en cryptocurrency’

De tweede dag van Blockchain Expo Europe is nog steeds in volle gang. Vanmiddag om drie uur sprak Tony Sio…

10 uur ago
  • Blockchain

Pilot Porsche op Ethereum blockchain om herkomst materialen te traceren

Ook op de tweede dag van de Blockchain Expo Europe in Amsterdam zijn wij weer aanwezig. Er zijn veel keynotes…

14 uur ago
  • Overige Altcoins

Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat…

16 uur ago
  • Wallet

Maak je eigen tokens met de Guarda wallet

De Blockchain Expo Europe in Amsterdam is in volle gang. Er zijn veel sprekers en cryptobedrijven van over de hele…

1 dag ago
  • Blockchain

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, over hoe zij blockchain gebruiken.…

2 dagen ago
  • Bitcoin

Na Android is lightning wallet Breez nu ook beschikbaar voor iPhone

Met de wallet van Breez beheer je je eigen bitcoin en lightning coins. De app was al beschikbaar voor Android…

2 dagen ago