Niet genoeg bitcoin voor alle miljonairs

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft voor de verandering een keer een niet zo heel controversiële mening. Hij zegt namelijk dat stijging van bitcoin naar 30.000 dollar komt door grote, institutionele beleggers.

Fiat levert waarde in

In een interview met BBC World News zei Novogratz vandaag dat regeringen over de hele wereld geld drukken en de waarde van fiatgeld verlagen. Dit voedt de voortdurende bitcoin bull run. Maar het grote verhaal is dat institutionele spelers cryptocurrency kopen. De CEO van Galaxy Digital zei dat grote bedrijven de afgelopen drie jaar hun mening over cryptocurrency hebben bijgesteld, wat mogelijk van invloed was op het aanbod van beschikbare munten.

Niet genoeg bitcoin voor alle miljonairs

Novogratz tijdens het interview: ‘Nu zien we dat bedrijven zoals PayPal, met 340 miljoen klanten, bitcoin accepteren en bitcoin verkopen samen met grote verzekeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten. Terwijl de instellingen de omslag naar bitcoin maken, is er gewoon niet veel aanbod. Er zijn veel meer dan 21 miljoen miljonairs.’

Hiermee zegt hij dat het niet eens mogelijk is voor elke miljonair op aarde om één bitcoin in handen te krijgen.

Bitcoin 1,2 miljoen dollar waard

Macro-investeerder Raoul Pal is het eens met het bullish sentiment van Novogratz en zegt dat hij gelooft dat de prijs van bitcoin tegen het einde van dit jaar nog flink kan stijgen. Als de trend zich voortzet, dan kan de bitcoin koers tussen de 400.000 en 1,2 miljoen dollar waard worden. Pal zei in november dat hij 98% van zijn liquide nettovermogen heeft geïnvesteerd in bitcoin en ethereum. Toch is hij net als jou en mij: hij heeft het gevoel dat hij nog niet genoeg coins bezit.

Van drie naar 5 procent

Novogratz heeft zijn mening veranderd over welk percentage van hun portefeuilles beleggers zouden moeten toewijzen aan bitcoin. Vóór november zei hij dat bitcoiners vijf jaar lang tot 3% in bitcoin moeten investeren. Vorige maand pleitte hij er echter voor dat nieuwe investeerders 5% in bitcoin zouden moeten steken omdat bitcoin niet teruggaat naar nul.

Veel grote instellingen kochten zich in 2020 voor het eerst bitcoin. Business Intelligence-bedrijf MicroStrategy kondigde aan dat ze voor 425 miljoen USD aan bitcoin hadden gekocht. Dit is inmiddels 1,2 miljard dollar waard. Later kochten ze voor nog eens 650 miljoen dollar.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik verwacht dat we nu zéér snel naar 100 k€ zullen gaan. Dan zou ik wel adviseren om voorzichtig een beetje winst te nemen

    4 januari 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.