Bitcoin mining blijft populair ondanks prijsdaling

De prijsdaling van het afgelopen kwartaal heeft geen invloed gehad op de totale rekenkracht van het bitcoin netwerk. Sterker nog, het aantal hashes per seconde blijft stijgen: sinds december is dit aantal zelfs verdrievoudigd. De cijfers spreken het nieuws dat bitcoin mining minder populair wordt tegen.

Koers is stijgende

De donkere dagen voor de cryptocurrencies lijken voorlopig voorbij. De koers van bitcoin is gedaald van een ‘all time high’ in december van bijna twintigduizend dollar naar zesduizend dollar op zes februari.

Begin april leek het even dezelfde kant op te gaan, maar de bodem lijkt voorlopig bereikt. Sterker nog, op 12 april schoot de bitcoin prijs met duizend dollar omhoog. Bitcoin lijkt de weg omhoog gevonden te hebben: de koers is nog steeds gestaag aan het stijgen.

Bitcoin mining blijft populair

Zowel de waarde van de bitcoin als het aantal dagelijkse transacties is sinds afgelopen december in rap tempo gezakt. Maar opvallend genoeg is de rekenkracht op het netwerk alleen maar toegenomen. Dit kan bijvoorbeeld door een toename in het aantal miners, maar ook door nieuwe innovaties op het gebied van mining. De totale rekenkracht is vergeleken met mei vorig jaar vrijwel vertienvoudigd.

Totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, mei 2017 tot heden

 

Meer dan alleen bitcoin

Maar de stijging is niet alleen bij bitcoin op te merken. Ook bij andere cryptocurrencies zie je dezelfde trend. Zo groeit de miningcapaciteit van het Ethereum-netwerk ook nog steeds door, ondanks de prijsdaling van januari (zie afbeelding). Maar ook tal van andere cryptomunten blijven gestaag doorgroeien wat betreft de miningcapaciteit, zoals litecoin, bitcoin cash en NEO.

Totale rekenkracht van het Ethereum-netwerk, oktober 2015 tot heden

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.