Categorieën: Bitcoin nieuwsMining

Amerikaanse Senator Ted Cruz ziet bitcoin mining als oplossing voor gasverspilling in Texas

De Amerikaanse senator Ted Cruz draagt bitcoin mining aan als een oplossing voor de verspilling van aardgas in Texas. Op dit moment fakkelen veel producenten hun overtollige productie af. Wat betekent dat ze hun niet verkochte gas simpelweg verbranden omdat dit goedkoper is dan het te bewaren en dat is uiteraard slecht voor het klimaat.

Interessant is dat het aardgas niet alleen ingezet kan worden voor bitcoin mining, maar dat dit ook gezonder is voor de planeet dan het af te fakkelen. “Dit is een enorme kans voor bitcoin […] om dat gas te gebruiken in plaats van het te verspillen,” aldus Ted Cruz tijdens de Texas Blockchain Summit van 8 oktober.

Aardgas lastig te verplaatsen

Tijdens het evenement sprak Ted Cruz over de enorme verspilling van aardgas die momenteel in Texas plaatsvindt. Texas is volgens Cruz verantwoordelijk voor de helft van al het aardgas dat momenteel in de Verenigde Staten wordt afgefakkeld. “Dat gas wordt verspild omdat het praktisch onmogelijk is om het op een plek te krijgen waar wel vraag naar het gas is,” aldus de senator.

Het mooie aan bitcoin mining is dat de apparatuur heel mobiel is. Mocht er op een bepaalde plek tijdelijk een overschot aan gas zijn, dan kan de mining apparatuur snel daarheen getransporteerd worden om die overschotten om te zetten in kapitaal. Zo kan bitcoin een belangrijke rol spelen in het overeind houden van de energiesector die cruciaal is voor het land.

“Binnen 5 jaar verwacht ik een aantal grote veranderingen en zie ik bitcoin mining een belangrijke rol spelen in het versterken en verharden van de weerbaarheid van het elektriciteitsnet,” aldus Ted Cruz. Bitcoin mining kan overal ter wereld ingezet worden op plekken waar normaal gesproken veel energie verloren gaat. In die zin heeft het de potentie om te fungeren als een soort batterij voor de mensheid.

De sleutel voor het succes van natuurlijke energiebronnen

Het manco van veel natuurlijke energiebronnen als zonne- en windenergie is dat ze voor de productie afhankelijk zijn van de natuur. Ze kunnen niet reageren op de vraag vanuit de economie. Om zich op die tekorten voor te bereiden bouwen producenten van natuurlijke energie vaak overproductie in om op de momenten dat er bijvoorbeeld weinig wind staat alsnog genoeg te kunnen leveren aan het stroomnet.

Dat betekent dat er op de momenten dat het veel waait teveel energie is en omdat energie lastig te bewaren is gaat die productie vaak verloren. Bitcoin is een manier om die productie alsnog om te zetten in kapitaal en daarmee verspilling tegen te gaan. Niet alleen dat, het maakt producenten van natuurlijke energie ook meer winstgevend en dus weerbaarder tegen concurrentie.

Dit is dan ook een interessant argument als het gaat om de energiediscussie rondom bitcoin. Veel mensen hebben het idee dat bitcoin een negatieve impact op het klimaat heeft omdat dit soort argumenten niet bekend zijn. Vaak ligt de focus op het totale energieverbruik en zien mensen de waarde van digitaal geld niet in. Dit soort argumenten zetten de discussie in een ander daglicht.

Thom Derks

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Recente artikelen

Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip?

Net als de mijter van sinterklaas, kleurde de crypto markt helemaal rood dit weekend. De…

2 uur geleden

Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA)

SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het testnet van Cardano. Dit testnet…

3 uur geleden

Twee grote hacks crypto beurs BitMart, wallets Ethereum en Binance Smart Chain geplunderd

Twee wallets van cryptobeurs BitMart zijn gehackt. Het gaat om zogenaamde hot wallets, deze staan…

4 uur geleden

Rechterhand Warren Buffet prijst China voor het verbieden van cryptocurrency’s

Charlie Munger, de legendarische Amerikaanse investeerder, miljardair en rechterhand van Warren Buffet, heeft de Chineze…

1 dag geleden

Schrijf je in voor webinar RTL Z Crypto, in samenwerking met BTC Direct

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari zendt RTL Z in samenwerking…

2 dagen geleden

Angstaanjagend patroon kan bitcoin onder 10.000 dollar duwen, aldus Louis Navellier

Navellier & Associates oprichter Louis Navellier ziet een donkerzwart scenario voor bitcoin als een serieuze…

2 dagen geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-