Bitcoin naar Wall Street: investeringsplatform voor institutionele beleggers

Bitcoin naar Wall Street? Eerder schreven wij hier een artikel over. Toen was het slechts een gerucht, maar nu lijkt het dan echt te gaan gebeuren.

In een persbericht kondigt de Intercontinental Exchange aan een cryptocurrencyplatform te ontwikkelen. De Intercontintental Exchange is het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange, de aandelenbeurs van Wall Street.

Naar alle waarschijnlijkheid is het platform genaamd Bakkt in november 2018 af. Grote partijen zoals Microsoft en Starbucks maken de ontwikkeling van dit nieuwe platform mogelijk.

Gereguleerd handelen in bitcoins

Dit betekent dat gereguleerd handelen in bitcoin vanaf november mogelijk is in Amerika. Het platform is momenteel in afwachting voor goedkeuring door het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission.

Gebruikers van het platform kunnen handelen in bitcoin futures. Daarmee kunnen zij speculeren op de koers van bitcoin. Een nieuwe ontwikkeling is het ‘fysieke’ bitcoin contract. Aan het einde van het contract ontvangen de consumenten ook daadwerkelijk de bitcoins. Naar eigen zeggen komt de Intercontinential Exchange hiermee tegemoet aan de stijgende behoefte om bitcoin te kopen.

Jeffrey Sprecher, voorzitter van de Intercontinental Exchange:

‘Op ons platform brengen wij toepassingen samen voor zowel institutionele beleggers als consumenten. Met onze geschiedenis van transparantie en vertrouwen willen wij een betrouwbare markt creëren in deze ongereguleerde markt.’

Rol van Microsoft en Starbucks

Welke rol gaan Microsoft en Starbucks spelen op het nieuwe platform? In het persbericht van de Intercontinental Exchange wordt daar al voorzichtig naar gehint.

Microsoft helpt mee met het bouwen van een digitaal ecosysteem om het platform op te bouwen. Starbucks daarentegen ziet wel koffie in het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel. Maria Smith is vice-voorzitter van de Amerikaanse koffieketen. Zij vertelt in het persbericht over de samenwerking:

‘Starbucks zal een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van een praktische en betrouwbare toepassing voor consumenten om digitale assets te converteren naar Amerikaanse dollars om te gebruiken bij Starbucks.’

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.