Aantal nieuwe bitcoin adressen lijkt bull run aan te geven

Het aantal nieuwe gebruikers dat de overstap naar bitcoin maakt, groeit sneller dan ooit. Ok, misschien niet dan ooit, maar de cijfers kunnen zich meten met de bull run van 2017. Dat heeft uiteraard met stijgende lijn van bitcoin te maken. Deze is de afgelopen weken met 22% toegenomen, dit was iets meer maar bitcoin moest dit weekend zo nodig corrigeren.

Niet meer sinds 2017

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat de volatiliteit van de bitcoin koers terug is, en dat daarmee de interesse ook toeneemt. Maandenlang bleef de koers in een kanaal tussen 9.000 en 9.400 dollar. Uit gegevens van Glassnode blijkt zelfs dat het aantal nieuwe unieke adressen ontzettend hoog is. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 2017.

De grijze lijn hieronder is een logaritmische weergave van de koers, de oranje lijn zijn het aantal nieuwe ontvangstadressen. Wij zitten nog lang niet op het niveau van eind 2017, maar tegelijkertijd is dit niveau al jaren niet behaald.

glassnode

Unieke entiteiten

Volgens het populaire cryptocurrency analysebedrijf Glassnode stijgt het aantal unieke entiteiten dat voor het eerst op het Bitcoin netwerk verschijnt. ‘Dit groeipercentage is het grootste dat we sinds eind 2017 hebben gezien.’

Hoewel er veel statistieken zijn om in de gaten te houden, is het aantal unieke entiteiten dat voor het eerst verschijnt bijzonder interessant. Dit geeft namelijk nieuwe interesse aan van nieuwe spelers in de markt.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat het aantal unieke adressen aanzienlijk hoger is in vergelijking met juni vorig jaar, toen de prijs van bitcoin gedurende een korte periode hoger was. Dit kan een aanwijzing zijn voor een duurzamere rally in de toekomst, omdat meer mensen ondanks de lagere prijs geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency.

HODLers blijven winnen

Op dit moment heeft van iedereen die in het verleden bitcoin kocht, 95% in het groen. En dit percentage blijft groeien. De term die hiervoor wordt gebruikt is UTXO en dat staat voor de niet-uitgegeven output van een Bitcoin transactie.

winst

Korte technische uitleg: Elke  bitcoin transactie begint met munten die worden gebruikt om het grootboek in evenwicht te brengen. UTXO’s worden continu verwerkt en zijn verantwoordelijk voor het begin en het einde van elke transactie. Bevestiging van een transactie zorgt ervoor dat de uitgegeven munten uit een UTXO worden verwijderd.

Toch, elke keer als het percentage winstgevende UTXO’s klimt naar +90%, dan lijkt dit het einde van een bull cyclus aan te geven.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.