Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg
In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk 15.000 dollar waard zou moeten zijn in plaats van 10.300.
Rekenkracht en aantal adressen
Hij onderbouwt zijn waardepropositie door te kijken naar de recordhoogte van de beschikbare rekenkracht op het bitcoin netwerk. Daarnaast beroept de analist zich ook op het maandelijkse gemiddelde van handelaren met actieve Bitcoin adressen.
De bitcoin hash snelheid blijft stijgen en bereikte onlangs nieuwe hoogtepunten. Ook het voortschrijdende gemiddelde laat zien dat er meer adressen worden gebruikt. Een topstatistiek voor acceptatie, het 30-dagen gemiddelde van Bitcoin-adressen is gelijk aan de prijs die dichter bij 15.000 dollar ligt wanneer gemeten op basis van automatisch schalen sinds 2017.
Positief blijven
Zelfs tijdens recente dalingen van de bitcoin koers, gelooft McGlone dat de toekomst van de cryptomunt hoopgevend is voor zowel handels- als investeringsdoeleinden. Zijn gedachtegang komt overeen met die van veel bitcoiners. Hij suggereert namelijkt dat het lijkt alsof bitcoin de toekomstige geld- en spaarmarkt zal domineren. ‘Bitcoin wordt een belangrijk element in de paradigmaverschuiving naar digitaal geld en store of values.’
Hoewel hij erkent dat de cryptocurrency in waarde kan dalen, is dit hoogstwaarschijnlijk alleen voor de korte termijn. Op de lange termijn vertrouwt hij op de twee fundamentele factoren van hashrate en actieve adressen:
‘Onze grafische voorstelling geeft de primaire on-chain-statistieken weer die zouden moeten worden omgekeerd om Bitcoin niet te blijven waarderen in prijs: de hash-snelheid en actieve adressen.’
Gemiddelde van 30 dagen adressen
We kunnen die grafieken wel onder de loep nemen. De eerste grafiek komt van Glassnode en laat het gemiddelde aan aantal actieve adressen zien van de afgelopen 30 dagen. De gele lijn is dit gemiddelde en de grijze lijn is een logaritmische weergave van de koers.
McGlone heeft gelijk dat de fundamenten van het bitcoin netwerk er sterk uitzien, het huidige gemiddelde aantal actieve adressen is sinds 2017 niet meer zo hoog geweest. De kracht van het bitcoin netwerk kan ook worden uitgedrukt in hash rate, ofwel de rekenkracht van alle computers die miners inzetten om het netwerk te beveiligen.
Gemiddelde van 30 dagen rekenkracht
Ook in de grafiek hieronder kijken we naar het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen. De rekenkracht blijft maar stijgen en staat op het hoogste punt ooit. Dat kan je toeschrijven aan dat miners vertrouwen in de markt hebben, maar er zijn ook andere mogelijke verklaringen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe mining apparatuur die efficiënter werken, of goedkopere energie waardoor het aantrekkelijker wordt om toch die miner een slinger te geven.
Nogmaals, gebaseerd op deze fundamentele waardes ziet het netwerk er kerngezond uit. Dit is ontzettend positief voor bitcoin, maar dit hoeft zich niet direct te vertalen naar een prijs van 15.000 dollar.
Al hopen we van wel natuurlijk.
Patrick
/
Was het maar zo eenvoudig!!!
27 september 2020