Bitcoin knalt door na beursgang Coinbase, op naar 69.000 dollar

Bitcoin heeft de smaak weer te pakken! De cryptocurrency bereikte net voor de beursgang van Coinbase een waarde van bijna 65.000 dollar. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Op naar nieuwe hoogtes

We beginnen met het grote plaatje, want die ziet er goed uit. Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van de bitcoin koers. Als sinds begin maart is de blauwe lijn op 59.080 dollar (49.295 euro) een sterke weerstand. Vorige week lukte het bitcoin eindelijk om de week boven deze weerstand te sluiten. Nu is het tijd om verder omhoog te kijken!

Bitcoin houdt wel van plagen

We duiken meteen naar de afgelopen weken, je kijkt nu naar de vieruursgrafiek vanaf begin maart. Op zaterdagavond 13 maart bereikte bitcoin met 61.200 dollar (51.057 euro) de hoogste koers tot dan toe. Deze prijs geven we op de grafiek aan met de blauwe lijn.

Daarna voelde het als een achtbaan. Eind maart bereikte bitcoin een dieptepunt op 50.300 dollar (41.963 euro). De week in aanloop van de laatste vrijdag van de maand beweegt bitcoin altijd erg wild (of volatiel, als je hippe financiële termen wil gebruiken). Dat komt omdat er dan optie- en futurescontracten verlopen.

Eerder schreven we al dat vrijdag 26 maart het volgende starschot kon zijn voor bitcoin. En dat lijkt te kloppen, sinds die beruchte dag is bitcoin alweer gestegen met 25 procent.

Even leek de koers een plafond te vinden bij de blauwe lijn, het eerdere hoogtepunt. Bitcoin houdt wel van plagen, de prijs testte tot twee keer toe de weerstand bij 61.200 dollar (51.057 euro). Pas op dinsdag 13 april, de dag voor de beursgang van Coinbase, schoot de bitcoin koers naar nieuwe hoogtes. Op sommige beurzen haalde bitcoin een waarde van bijna 65.000 dollar (54.238 euro)!

Daarna volgde een daling, maar dat kan je juist als iets positiefs beschouwen. Je ziet namelijk een sterke reactie van de koers bij het raken van de blauwe lijn. Al snel stuitert de prijs weer omhoog. De eerdere weerstand is nu een ondersteuning, de blauwe lijn vormt nu juist een basis voor een nieuwe trend omhoog.

Wat verwachten we van bitcoin?

Na een aantal saaie dagen zit er eindelijk weer wat beweging in de bitcoin koers! Voor onze verwachtingen pakken we de niveau’s van Fibonacci er weer bij. Wat heeft bitcoin de komende dagen voor ons in petto?

Bullish
Bitcoin vindt ondersteuning bij 61.200 dollar (51.057 euro), het eerdere hoogtepunt in maart. Blijft de prijs stijgen? Dan is 65.000 dollar de eerste weerstand, dit is het nieuwe koersrecord.

Daarboven vinden we het eerste niveau van Fibonacci, op bijna 69.000 dollar (57.588 euro). Dat is een mooie richtprijs voor als de weerstand van 65.000 dollar (54.248 euro) is gebroken.

Bearish
Maar wat als bitcoin toch onder 61.200 dollar (51.057 euro) zakt? In dat geval vinden we de eerste ondersteuning op ongeveer 59.400 dollar (49.574 euro), de lichtblauwe lijn op de grafiek.

Zakt bitcoin ook daaronder, dan is het volgende steunpunt 57.443 dollar (47.943 euro).

Bitcoin kopen? Dat kan snel en makkelijk met de alles-in-één app BLOX:

Download BLOX


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.