Bitcoin voor 44 euro? Het kon vorige week (heel even)

Door een fout van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Coinnest was het heel even mogelijk om bitcoin te kopen voor 44 euro. Althans, alleen op de beurs van Coinnest. De cryptobeurs verstuurde per ongeluk een airdrop ter waarde van 6 miljard Koreaansee won (omgerekend 4,7 miljoen euro) door een computerfout.

De cryptobeurs wilde namelijk een airdrop organiseren voor We Game Tokens (WGT). Helaas ging er iets mis: door een computerfout verzond de exchange veel meer tokens dan gepland. Daarnaast ontvingen sommige klanten Koreaanse won of bitcoin in plaats van tokens.

Snel gehandeld

Sommige klanten hebben snel gehandeld. Zij hebben de bitcoins razendsnel omgezet in Koreaanse Won. Toen dat gebeurde, daalde de koers van bitcoin op Coinnest in een paar seconden tijd naar 44 euro. Zo’n snelle koersdaling wordt ook wel een flash crash genoemd. Toch wel een mooie instapprijs!

Coinnest is nu bezig met het terugdraaien van de transacties door de computerfout. Ook is het bezig met het contacteren van klanten die hebben geprofiteerd van de ‘mislukte airdrop’. Dat is nog niet makkelijk, op het moment van schrijven heeft de beurs slechts de helft van de airdrop terug weten te krijgen.

Niet de eerste keer in het nieuws

Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse exchange in het nieuws komt. Volgens Coindesk is de directeur van de cryptobeurs vorig jaar opgepakt. Hij zou zijn verdacht van verduistering van fondsen. Het is echter nog onduidelijk of dit waar is of niet.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.