Bitcoin onderweg naar $10.000.000 volgens hedge fonds manager Jesse Myers – Dit is waarom

Hedge fonds manager Jesse Myers is er heilig van overtuigd dat Bitcoin onderweg is naar 10 miljoen dollar per BTC. In een recent interview deelde Myers de logica en de tijdlijn achter zijn bizarre voorspelling.

Diep in de schulden..

Myers noemt Bitcoin “een schaarse opslag van waarde in een wereld van steeds grotere schulden en inflatie.”

“We zijn nu in een tijdperk beland waarin de waardepropositie van obligaties of fiatgeld zeer slecht is. De staatsschuld en de ongedekte verplichtingen zullen leiden tot een situatie waarin er meer geld bijgedrukt moet worden dan het nominale rendement van obligaties.”

Volgens Myers is bijdrukken van geld de enige uitweg voor de VS. Het land heeft inmiddels een nationale schuld van 31 biljoen dollar en 170 biljoen dollar aan ongedekte verplichtingen. De pensioenen zijn een voorbeeld van zo’n ongedekte verplichting. Er is simpelweg te weinig geld om alle pensioenen te blijven betalen.

Deze schulden kosten de VS 3 biljoen dollar per jaar aan rentekosten, terwijl er al een begrotingstekort is van meerdere biljoenen. Myers schat dat er zo’n 4 biljoen dollar bijgedrukt moet worden om dit goed te maken.

“Dus dat is waar Bitcoin mee concurreert als het laagst hangende fruit.”

Myers zegt dat Bitcoin concurreert in een vermogenswereld die in totaal ongeveer 900 biljoen dollar groot is, met een huidig niveau van wereldwijde adoptie van crypto’s dat veel minder is dan sommige analisten geloven.

“Het is een kwestie van hoeveel kan Bitcoin winnen, hoeveel waarde kan Bitcoin hier eigenlijk innemen. Het is momenteel een activa van 400 miljard dollar in een oceaan van 900 biljoen dollar. Dat betekent dat het 1/2000ste van de wereldwaarde is, en dat betekent dat de wereld collectief een toewijzing van 0,05% aan Bitcoin heeft.”

“Bitcoin zal waarde opslokken alsof het een zwart gat is”

Myers zegt dat de maximale voorraad van 21 miljoen BTC van Bitcoin een enorme aanbodschok zal veroorzaken naarmate de adoptie toeneemt.

De rekensom die hem brengt tot 10 miljoen dollar per BTC in dollartermen van vandaag, gaat er vanuit dat Bitcoin 25% van de vermogenswereld in beslag neemt, waar dat nu 0,05% is. Volgens Myers zal Bitcoin de helft van de marktwaarde van goud veroveren, evenals extra percentages van andere categorieën voor waardeopslag.


Wat zijn tijdlijn betreft, zegt Myers dat de belangrijkste factor is hoe lang het duurt voordat het grote publiek geleidelijk meer te weten komt over Bitcoin en de werkelijke waarde ervan begrijpt. Hij gelooft dat zijn prijsdoelstelling binnen enkele decennia werkelijkheid zal worden.

Delen:

Harold heeft een economische achtergrond en voorziet een mooie toekomst voor het digitale geld. Met veel plezier leest en schrijft hij dagelijks over crypto.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik ben er 1x in geslaagd om bitcoin te kopen, mr vind onderhand mijn paswoord niet meer terug. Steutel om waarde op te slaan kreeg ik later pas in de post, mr ook wat die betreft ben in vergeten hoe hem te gebruiken. En probeer maar eens eenvoudige informatie te vinden over hoe je stap per stap te werk miet gn van eerste aankoop tot opslag. Indien dat voor iedereen gemakkelijk en in eenvoudige taal toehankelijk zou zijn, dan zou ik de eerste zijn om in de algemene adoptatie ervan te geloven, mr helaas is dat niet ht geval : de hele e-coin commerce moet zowat de meest elitaire financieel-economische bedrijfstak zijn die ooit gerealiseerd is…en dat spreekt de zgn. ingebakken democratische doelstelling ervan diametraal tegen…

    5 april 2023
  • Doe eerst onderzoek hoe je deftig te werk gaat. Voor je BTC koopt. Maak dat je een “crypto” bank hebt (Wallet) Coinbase, Bitvavo, Crypto.com, Binance…

    7 april 2023