Bitcoin breekt uit en is op weg naar 48.000 euro

Bitcoin heeft de smaak te pakken! Vorige week maandag bevond de cryptocurrency zich nog rond 40.000 euro. Nu kunnen we daar ruim 3.600 euro bij optellen. Het zijn spannende tijden voor bitcoin. Vanaf morgen is bitcoin officieel een betaalmiddel in El Salvador. Wellicht geeft dit nieuws de koers een zetje, maar ook als we naar de grafieken kijken ziet de toekomst er gunstig uit.

Bitcoin breekt door belangrijk niveau

In deze analyse kijken we naar de niveau’s van Fibonacci. Dit was een Italiaanse wiskundige die rond het jaar 1200 leefde en een reeks getallen ontdekte waaruit ratio’s ontstaan. Deze ratio’s beschrijven natuurlijke proporties die je overal in kan zien. Je kent de gulden snede misschien in de film en fotografie, maar ook in de technische analyse kan je de bekende getallenreeks gebruiken.

Genoeg achtergrond, wat betekent dit voor de bitcoin koers? We pakken de top van 14 april en de bodem van 19 mei. Dat zijn de grijze lijnen op de grafiek. Alle lijnen daartussen komen voort uit de reeks van Fibonacci. En deze lijnen zijn belangrijke weerstanden en ondersteuningen.

Op de vieruursgrafiek hieronder zie je dat bitcoin de afgelopen weken tussen de bovenste groene Fibonacci-lijnen stuiterde. Met de koersbeweging van zondagavond is bitcoin met overtuiging door het 0.618-niveau van Fibonacci gebroken. Dit niveau komt overeen met een prijs van 42.800 euro.

Op naar 48.000 euro

Yes, de koers is uitgebroken! Maar waar kunnen we nu aan denken? Daarvoor kan je simpelweg kijken naar het volgende Fibonacci-niveau. We zoomen wat verder in op de grafiek, zodat je de laatste koersbewegingen nog beter kan zien.

Bitcoin heeft een tijd lang moeite gehad met de pittige weerstand op 42.800 euro. Nu deze weerstand is doorbroken, lijkt het een kwestie van tijd voordat de koers doorstoot naar het blauwe Fibonaci-niveau. Dit komt neer op bijna 48.000 euro.

Wat kunnen we verwachten?

De koers is nu dus uitgebroken uit een belangrijk Fibonacci-niveau. Dat niveau was eerder nog een sterke weerstand, wat een koersbeweging naar 48.000 euro het meest waarschijnlijk maakt. Toch moet je altijd rekening houden met meerdere scenario’s, zo ben je op alles voorbereid. Daarom beschrijven wij twee uitkomsten: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Het volgende Fibonacci-niveau ligt rond 48.000 euro, de blauwe lijn op de grafiek. Links op de grafiek zie je dat deze prijs in mei ook al een sterke weerstand is geweest. We verwachten dat bitcoin daarom rond deze prijs nu ook een pauze gaat nemen.

Bearish
Het meest gunstige bearish scenario is dat de koers snel steun vindt op 0.618, de donkergroene Fibonacci-lijn rond 42.800 euro. Dit was eerder een weerstand die nu omgebogen kan worden in een ondersteuning.

Maar wat als de koers daalt? In dat geval vinden we de eerste ondersteuning op 39.270 euro, de groene lijn daaronder. Verder naar beneden kan 35.680 euro steun bieden. Op de grafiek zie je dat deze prijs begin augustus nog een weerstand was.

Je eerste 10 euro BTC krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder bitcoin. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?

Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.