Mijlpaal: meer dan 7.500 bitcoin pinautomaten wereldwijd

Een nieuwe mijlpaal, volgens data van CoinATMRadar zijn er nu meer dan 7.500 bitcoin pinautomaten wereldwijd. Alleen al dit jaar is het aantal bitcoin pinautomaten met 1.200 gestegen. De groei van het aantal automaten laat zien dat er nog steeds genoeg vraag is naar fysieke plekken waar je bitcoin kan kopen.

Aantal bitcoin pinautomaten groeit steeds sneller

Hieronder zie je de groei van het aantal bitcoin pinautomaten. Tot aan 2017 groeide het aantal automaten gestaag, maar vanaf dat jaar ging het een stuk sneller. In maart 2017 werd de grens van 1.000 automaten gepasseerd, ruim drie jaar later is dat aantal keer 7,5 gegaan.

Blijft deze groei doorgaan, dan kan het goed zijn dat de mijlpaal van 10.000 bitcoin pinautomaten dit jaar nog wordt gehaald.

Aantal bitcoin pinautomaten: data van CoinATMRadar

Het land met de meeste bitcoin pinautomaten is de Verenigde Staten (5.613 automaten), gevolgd door Canada (771 automaten).  Nederland vinden we terug op de 14e plek, met 50 pinautomaten. Twintig van deze  Nederlandse automaten zijn in of rond Amsterdam te vinden.

Wat is een bitcoin pinautomaat?

Een bitcoin pinautomaat, of een Bitcoin ATM in het Engels, is een automaat waarmee je contant geld kan inwisselen voor bitcoins. Eigenlijk een soort pinautomaat dus, maar dan omgekeerd. De bitcoins worden na aankoop direct overgemaakt naar je wallet.

Veel automaten hanteren een KYC-beleid, dat betekent dat je jezelf moet identificeren voordat je bitcoin kan kopen. Dat varieert tot het scannen van je vingerafdruk tot het maken van een foto van je identiteitskaart.

Vaak kan je maar voor een maximaal bedrag aan bitcoin kopen. Dat doen Bitcoin ATM providers om het witwassen van contant geld te voorkomen.

Houd er ook rekening mee dat het kopen van bitcoin via een automaat duur is. De meeste automaten hanteren 7 procent transactiekosten. Een klein aantal rekent zelfs 30 procent transactiekosten.

Je bent in dat geval dus een stuk duurder uit dan wanneer je online bitcoin koopt, bijvoorbeeld bij BTC Direct of BLOX. En sowieso is het in tijden van lockdown gemakkelijker om je cryptocurrency’s online te kopen!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zijn er ook bitcoin automaten in torrevieja espania

    22 april 2020
  • Zijn er ook bitcoin automaten in torrevieja espania

    22 april 2020