Deze pizzabezorger kreeg Bitcoin als fooi… in 2013!

Een pizzabezorger kon in 2013 kiezen tussen 5 dollar in fiat, of 5 dollar in bitcoin. ‘Overbodig te zeggen dat hij verstandig koos,’ aldus een pizzaliefhebber op Reddit.

Fiat of bitcoin

Ongeveer zeven jaar geleden maakte een pizzabezorger de beste keuze die hij kon maken.  Volgens een bericht van Redditor btcbible bestelde de bitcoiner op 28 december 2013 een pizza en gaf hij de bezorger twee opties voor zijn fooi: een briefje van 5 dollar, of 0,0069 bitcoin op een paper wallet. De waarde was toen ongeveer hetzelfde, gezien de bitcoin koers toen ongeveer 770 dollar (640 euro) was.

Hot wallet

De bezorger heeft deze week naar verluidt contact opgenomen met btcbible, hij had hulp nodig om die bitcoins te verplaatsen naar een hot wallet. Een hot wallet is een wallet die contact heeft met het internet, zoals een mobiele wallet. Zo kan de (voormalig) bezorger zijn bitcoins verkopen of verzenden. Een paper wallet wordt cold storage genoemd omdat die niet in contact staat met het internet.

‘Ik heb de pizzabezorger laten kiezen tussen 5 dollar in fiat of bitcoin,’ deelde btcbible op Reddit. ‘Overbodig om te zeggen dat hij een verstandige keuze heeft gemaakt. Ik heb gereageerd met instructies voor het importeren van de private key via Electrum.’

Flinke fooi

Bitcoin steeg dit weekend naar 58.000 dollar (48.000 euro). Dat is tevens het hoogste punt aller tijden. Als we die 0,0069 bitcoins tegen die koers aanleggen, dan is dat nu 400 dollar (330 euro) waard, een prijsstijging van 7.000 procent. Een flinke fooi dus!

De Redditor zei dat ze zelf ‘niet Bitcoin-rijk’ zijn, nadat ze vorig jaar het grootste deel van hun bitcoins hebben verkocht om een ​​huis te kopen. De Redditor zei dat de bezorger ‘via het nieuws van bitcoin had gehoord en het algemene concept ervan had begrepen’ maar ‘er duidelijk nog erg nieuw mee was.’

Bron: Reddit

Bitcoin Pizza Day

De Reddit-post doet denken aan een van de meest iconische verhalen in bitcoin. Op 22 mei in 2010 betaalde een programmeer 10.000 bitcoin aan iemand op het Bitcoin Talk forum. Die iemand stuurde hem vervolgens twee pizza’s.

Die 10.000 coins tegen de huidige bitcoin koers. Reken maar uit.

Op 22 mei bestelt de bitcoin community elk jaar massaal pizza’s en die dag wordt liefkozend Bitcoin Pizza Day genoemd.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.