Bitcoin Pizza week: Win 250 euro cryptocurrency in BLOX en elke dag 10 pizza’s

Op zaterdag 22 mei is het Bitcoin Pizza Day! Precies elf jaar daarvoor kocht Laszlo Hanyecz 2 pizza’s voor 10.000 bitcoins. Tegen de huidige koers is dat honderden miljoenen waard. Op dat moment werd Bitcoin Pizza Day geboren. Een feestdag voor iedere bitcoinliefhebber met smaak, zelfs als Hawaï je pizza naar voorkeur is.

Hele week feest

BLOX maakt er een hele week feest van en doopt deze week om tot Bitcoin Pizza Week. Om mee te doen volg je BLOX op Facebook, Twitter of Instagram.

10 pizza’s per dag

Elke dag geeft BLOX 10 pizza’s weg, je kan meedoen door de opdracht van de dag te volgen. Elke dag is er een andere opdracht, vandaag kun je meedoen door te reageren onder de laatste post op één van de sociale mediakanalen van BLOX. Hieronder die van Twitter. Mocht je dat niet hebben, kan je ook reageren onder de laatste post op Instagram of Facebook.

Win 250 euro in BLOX

Vanaf vandaag (17 mei) kan je ook meedoen met de grote knaller: 250 euro tegoed in BLOX. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Volg BLOX op social media: Twitter, Facebook en/of Instagram.
  2. Maak je leukste creatie van het logo van BLOX. Gooi je een BLOX-pizza in de oven, schilder je ons logo op je muur of stof je MS Paint af? Alles mag.
  3. Deel onder de post jouw eigen creatie, of op je eigen profiel en tag BLOX.
  4. De leukste inzending wint eeuwige roem en krijgt 250 euro in BLOX!

BLOX maakt de winnaar bekend op woensdag 26 mei.

Wat is Bitcoin Pizza Day?

Komende zaterdag is het precies elf jaar geleden waarop de inmiddels welbekend Laszlo Hanyecz 10.000 bitcoin voor twee pizza’s neertelde. Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde van de pizza’s bedroeg ongeveer 38 euro. Helaas valt er voor Laszlo inmiddels iets minder te lachen. Want had hij de pizza’s laten staan en de bitcoin gehouden? Dan kon hij tegen de huidige bitcoin koers maar liefst 370 miljoen euro incasseren!

Ondanks dat Hanyecz misschien minder graag herinnerd wordt aan dit moment, ziet de bitcoin gemeenschap het als een gedenkwaardige gebeurtenis. De transactie betekende namelijk de eerste stap richting de acceptatie van bitcoin als betaalmiddel. Om die feestelijke dag voor bitcoin (-en pizza)-liefhebbers te vieren, staat 22 mei sindsdien bekend als Bitcoin Pizza Day!

Hieronder legt Hanyecz uit waarom hij pizza’s kocht met bitcoin.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.