Bitcoin prijs analyse: 3 manieren waarop de koers kan uitbreken

Een dag na de lancering van Bakkt heeft de bitcoin koers nog niet voor het beloofde vuurwerk gezorgd. Integendeel, op maandag 23 september is de waarde van bitcoin met ongeveer vier procent gedaald.

Eigenlijk is dat zo gek nog niet, want de koers van bitcoin beweegt zich nog steeds keurig netjes in de driehoek die we al een tijd lang bespreken. Maar wat gaat er gebeuren als bitcoin uit de driehoek breekt?

Geen zin om te lezen? No problem! Axel praat je in zeven minuten bij over de koers en het laatste nieuws:

Grote driehoek, grote uitbraak

Volgens het boekje is de uitbraak uit een driehoek even groot als het verschil tussen de bodem en de top van het open gedeelte van de driehoek. En dat verschil is flink, het gaat om 4.300 euro:

Laten we er vanuit gaan dat bitcoin tot het laatste moment wacht met uitbreken. In dat geval komt er medio oktober een grote koersbeweging. Wat kunnen we dan verwachten? We beschrijven drie scenario’s:

Scenario 1: Bitcoin prijs zakt naar 4.800 euro

We beginnen maar direct met het meest pessimistische scenario, dan hebben we dat ook gehad. Stel, de bitcoin koers breekt uit aan de onderkant van de driehoek en de koers daalt met 4.300 euro. In dat geval kunnen we een daling verwachten richting 4.800 euro. Goed nieuws is wel dat de koers daar ondersteuning kan vinden. Deze zone geven we op de grafiek aan met de groene balk.

Scenario 2: Bitcoin prijs vindt ondersteuning op 8.050 euro

In het neutrale scenario breekt bitcoin ook aan de onderkant van de driehoek uit. De koers zakt niet door de ondergrens, maar vindt ondersteuning op het 200-dagen Moving Average (MA). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven. De 200-dagen MA is vaak een ondersteuning in een bull market, dus dat kan deze keer ook het geval zijn.

De bitcoin koers vindt in dat geval ondersteuning op 8.050 euro en stijgt vanaf daar geleidelijk verder.

Scenario 3: Bitcoin prijs stijgt naar 13.250 euro

Het meest gewilde scenario in de cryptowereld is dat de waarde van bitcoin als een raket omhoog schiet. Wordt het koersdoel van de driehoek behaald, dan kunnen we een prijs van 13.250 euro verwachten. Dat betekent dat bitcoin binnenkort de hoogste waarde van 2019 kan halen.

Ik hoor je nu denken: ‘Leuk Frank, het kan alle kanten op gaan. Wat moet ik hiermee?’. Met de informatie uit het artikel kan je het moment van uitbreken in de gaten te houden. Is dat aan de onderkant of aan de bovenkant? En vindt bitcoin ondersteuning op het 200-dagen MA of niet? Vanaf daar kan je vervolgens besluiten of het een mooi moment is om bitcoin te kopen of juist te verkopen.

Wat denk jij dat de koers van bitcoin binnenkort gaat doen?
Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.