Bitcoin prijs analyse: Waarom gebeurt er niets met de bitcoinkoers?

Deze week hebben we wel een hele rustige periode achter de rug. Bitcoin heeft deze week vooral binnen een zone van ongeveer 100 euro bewogen. Voor deze cryptomunt zijn dat kleine bewegingen. Gisteren kwamen we al tot de conclusie dat bitcoin deze maand stabieler is dan de aandelenmarkt.

Bitcoin zit gevangen

Allemaal leuk die stilte, maar wat betekent het voor de komende week? Het lijkt er op dat de koers gevangen zit in een kanaal. Wanneer zo’n kanaalformatie zich voordoet blijft de koers tussen dezelfde bodem en top bewegen. Daardoor lijkt het alsof de bitcoinkoers nauwelijks beweegt. Dat kanaal waarin bitcoin zich begeeft maakt wel een stijgende beweging.

Meestal bouwt een koers momentum op wanneer ze binnen een kanaal beweegt. Vindt er een uitbraak plaats? Dan gaat dat meestal met veel geweld gepaard. Dat zagen we op 10 en 11 oktober toen bitcoin uit een kanaal brak.

Nu de koers zich wederom in een sterk kanaal bevindt, bestaat de kans dat we binnenkort een sterke uitbraak zien. In onze scenario’s laten we je weten waar zo’n uitbraak zou kunnen eindigen. Maar voor we dat doen kijken we naar de indicatoren om te zien wat die ons vertellen: wordt het erop of eronder?

Wat zeggen de indicatoren?

Zoals gewoonlijk kijken we naar onze favoriete indicatoren om te bepalen wat de koers gaat doen. Zo’n indicator vertelt ons veel, maar biedt geen enkele garantie. De prijs wordt immers vooral bepaald door fundamentele factoren zoals nieuws.

We kijken als eerste naar de MACD-indicator. Deze TA-tool gebruiken we om te kijken hoe krachtig een bepaalde trend is. Kijken we met de MACD naar de huidige koers? Dan zien we een rooskleurig beeld. De koers beweegt zich langzaam omhoog en volgens de indicator is dat een krachtige beweging.

Kijken we naar onze andere favoriet, de RSI? Dan zien we weer een heel ander beeld. Deze indicator laat zien of een coin overbought of oversold is. Op dit moment is niet heel duidelijk hoe de koers er volgens deze indicator voor staat. Alles boven de 50 telt als bullish op de RSI en op dit moment noteert de indicator 55. De koers begeeft zich daarmee keurig in de ‘safe zone’. Volgens deze indicator duurt het dus nog wel even voor we een stevige beweging gaan zien.

Onze scenario’s

Zoals iedere week schetsen we twee scenario’s die verklappen wat de bitcoinkoers zou kunnen doen. Wat gaat het worden? Klimmen we weer dik in de groene cijfers of duiken we in het rood? Dit zijn onze scenario’s voor de bitcoinkoers voor volgende week:

Bearish

De koers houdt zich lekker stil de afgelopen dagen. De uitbraak die volgt zou voor dieprode cijfers kunnen zorgen. Breekt de koers beneden het kanaal uit? Dan ligt de eerste sterke support ter hoogte van 5.450 euro. Daarna zakt de support met 100 euro naar 5.350 euro.

Bullish

Een van de indicatoren hintte duidelijk op een positieve uitbraak boven het kanaal dat we hebben gespot. Breekt de koers inderdaad uit? Dan ligt de eerste weerstandszone ter hoogte van 5.750 euro. Daarna loopt de weerstand al snel op richting 5.900 euro.

Echter bestaat natuurlijk de kans dat er geen uitbraak komt. Dan blijft de koers tussen de lijnen van het kanaal zweven. Volgende week vrijdag ligt de bodem op 5.600 en de bovenkant op 5.700 euro. Ook is de situatie rondom tether nog steeds niet opgelost. Dat betekent dat tether ook voor een flinke koersverschuiving van bitcoin kan zorgen. Morgen komen we met een longread over tether.

De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.