Bitcoin prijs analyse: Wat als bitcoin koers nu stijgt? Het bull scenario

Het zijn ongekend spannende tijden voor de bitcoin koers. De meningen van analisten op internet lopen erg uiteen. Sommigen geloven dat dit een adempauze is voor een nieuwe golf omhoog, anderen denken dat dit wel eens het begin van een nieuwe bear market kan zijn.

Daarom hebben we onze analyse van deze week opgesplitst in twee. Ben je positief en geloof je in de bull market? Lees dan vooral verder!

Maar geloof je dat de daling nog niet voorbij is, check dan ons andere artikel:

Bereneditie

Terugblik: bitcoin koers breekt uit onderkant van driehoek uit

De afgelopen maanden kon je geen koersanalyse van ons openen zonder dat we het hadden over ‘de driehoek’. Maar we halen hem er nog één keer bij voor een terugblik.

Op dinsdag is de koers namelijk met veel geweld door de onderkant van de driehoek gebroken. Dat zorgde voor een koersval van in totaal ruim twintig procent.

Nu lijkt de koers zich iets te stabiliseren rond 7.300 euro. Deze zone hebben we aangegeven met de groene balk. Dit prijsniveau komt overeen met een aantal toppen en bodems in mei en juni. Het kan goed zijn dat dit niveau een ondersteuning biedt op korte termijn.

Divergentie zorgt voor stijging koers op korte termijn

De dalende trend van bitcoin kan binnenkort zomaar voorbij zijn. Kijken we naar de uurgrafiek van bitcoin, dan zien we negatieve divergentie. De koers maakt lagere bodems, maar een indicator (hier de RSI) laat hogere bodems zien.

Dit verschil geven we in beide grafieken aan met blauwe trendlijnen. In veel gevallen zorgt deze variant van divergentie voor een koersstijging op korte termijn.

En die ommekeer naar een stijging is helemaal geen gekke gedachte. De Relative Strength Index (RSI) geeft namelijk al een tijdje aan dat bitcoin flink oversold is. De RSI geeft het momentum weer van de koers, het vergelijkt de slotkoers van vandaag met gisteren. Dat levert een index op tussen nul en honderd.

Een waarde onder de dertig (onder de paarse band) houdt in dat bitcoin in korte tijd veel is verkocht. En dat is juist een positief signaal, het kan betekenen dat de trend binnenkort omkeert.

Vindt de bitcoin koers nu ondersteuning?

Hoe erg is de daling op lange termijn? Als we de grafiek uitzoomen zien we iets wat hoop kan geven.

Hieronder zie je de bitcoin koers op weekniveau. De groene lijn is de 200-weken MA en de oranje lijn is de 100-weken MA.

In 2016 steeg de bitcoin koers boven de 100-weken MA uit. Maar de prijs schoot niet meteen daarna door. Eerst werd de lijn nog getest. Dat betekent dat de koers de lijn aanraakte voordat het de weg omhoog vond. Dit moment van testen hebben we op de grafiek aangegeven met de groene pijltjes.

Het kan zijn dat de koers ook nu de 100-weken MA moet testen. In dat geval gaat de koers van bitcoin de komende weken weer gestaag omhoog.

Waar gaat de koers heen?

Om een antwoord op deze vraag te krijgen combineren we in de grafiek hieronder twee zaken. De 200-dagen Moving Average (MA) is de groene lijn en de reeks van Fibonacci zijn de vlakken met verschillende kleuren.

Eerst moet bitcoin boven de 200-dagen MA zien te stijgen. In dat geval blijft de bull market intact. Het volgende doel is het eerstvolgende niveau van Fibonacci. Dat ligt nu rond 8.600 euro. We verwachten dat de bitcoin koers daar wat weerstand kan ondervinden.

Vind je dit nu te optimistisch? Check dan ons berenartikel:

Bereneditie

Headerafbeelding door Eva K., bewerkt


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.