Bitcoin duikt nooit meer onder 39.000 dollar

Dat zijn niet mijn woorden, maar de uitkomst van een nieuw prijsmodel van kwantitatief analist Will Clemente. Op basis van schaarste verwacht hij dat bitcoin niet meer onder deze prijs zal komen. Hoe werkt dit nieuwe model?

Weinig beschikbaar aanbod

Will Clemente noemt deze indicator de ‘Illiquid Supply Floor’. Illiquid Supply verwijst naar de voorraad van bitcoins die niet meer verhandelbaar is. De huidige trend is dat er steeds meer bitcoins uit de wallets van beurzen vloeit. Deze bitcoins zijn niet meer vrij verhandelbaar, waardoor bitcoin steeds schaarser wordt voor nieuwe investeerders.

De Illiquid Supply Floor is een afgeleide van de verhouding tussen verhandelbare en niet-verhandelbare bitcoins. De rode lijn dient als een ondersteuning voor de bitcoin koers.

Het is natuurlijk de vraag of het model stand blijft houden. Maar is dat het geval? Dan kan je 39.000 dollar of omgerekend 33.150 euro zien als een nieuwe bodem. De koers van bitcoin heeft dan juist veel ruimte om te groeien. Waar kan je dan aan denken?

Over het Stock-to-Flow model

Afgezien van de koers en de rode lijn zie je nog een andere lijn. Dat is het Stock-to-Flow-model van kwantitatief analist PlanB. Dit model probeert de prijs van bitcoin te waarderen aan de hand van schaarste en het tempo van uitgifte van nieuwe munten.

De stock-to-flow gaat over hoeveel jaar het theoretisch duurt om de huidige voorraad van een goed te verdubbelen. Ongeveer elke vier jaar vindt er een bitcoin halving plaats. Na een halving wordt de uitgifte van nieuwe munten gehalveerd, en verdubbelt de stock-to-flow. Daarmee wordt bitcoin schaarser, en dat heeft invloed op de prijs.

Op basis van het stock-to-flow model van PlanB kan bitcoin dit jaar nog meer dan 100.000 dollar waard worden, of omgerekend 85.000 euro. We zijn benieuwd naar wat de rest van het jaar gaat brengen voor bitcoin!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Gatverdamme, wat een clickbait-kop weer. Gebruik dan tenminste aanhalingstekens in de titel van je artikel, om aan te geven dat het een citaat is, een mening van iemand, en geen feit.
  Heb je nou nog steeds niet door wat ‘fake news’ is, meneer de communicatie-expert?

  17 september 2021
  • Lijkt me toch logisch dat het een mening/citaat is. Of dacht je dat iemand een knop heeft waarmee handelen onder de 39k onmogelijk wordt?

   20 september 2021
 • Leuk stuk!

  Ben wel benieuwd wat er gebeurd als mensen hun BTC weer naar beurzen sturen en ze dus wel weer vrij verhandelbaar worden?
  Weet iemand of daar rekening mee is gehouden?

  18 september 2021
 • Onder $39000 niet mogelijk? Geloof je het zelf, koers gaat naar $42000 en dan zeer langzaam maar zeker naar $ 76000 in december( klinkt ook ongeloofwaardig.) Maar……….HODL mensen??

  20 september 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.