Analyse: Bitcoin (BTC) richting 11.000 dollar en QTUM kan met 17% stijgen

Bitcoin heeft de smaak weer te pakken. Had de crypto vorige week nog moeite met 10.000 dollar (8.433 euro), nu lijkt bitcoin juist op weg naar 11.000 dollar (9.266 euro). Daarnaast handel je vanaf vandaag in de coin QTUM via de app BLOX! Wat kan je daarvan verwachten?

Gaat bitcoin vandaag naar 11.000 dollar?

Sinds de bodem op 10.000 dollar (8.433 euro) is bitcoin bezig aan een sterke stijgende trend. Dat zie je hieronder terug op de uurgrafiek. De groene trendlijn was in eerste instantie een weerstand, maar de koers is hier op maandag uitgebroken. De trendlijn is nu omgebogen naar een ondersteuning.

Driehoek kan bitcoin een zetje geven

Kan bitcoin vandaag nog naar 11.000 dollar (9.266 euro)? Wie weet kan de koersformatie hieronder wel een zetje geven. We kijken naar dezelfde uurgrafiek, maar we hebben iets uitgezoomd op de grafiek. De prijs van bitcoin beweegt in een symmetrische driehoek, dat zie je aan de twee schuine groene lijnen die elkaar opzoeken.

Breekt de koers uit de driehoek? Dan is het koersdoel zo groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. Bij een positieve uitbraak kan bitcoin dan naar 11.167 dollar (9.416 euro). Maar zakt de prijs door de onderste groene trendlijn, dan kan de koers dalen naar 10.404 dollar (8.771 euro). Dat is de rode lijn op de grafiek.

Indicatoren ook positief voor langere termijn

De uurgrafiek van bitcoin is nuttig als je continu naar de koers kijkt. Wil je het rustiger aan doen, dan geeft de daggrafiek je meer informatie. De MACD-indicator laat zien dat de negatieve trend van de afgelopen dagen is omgeslagen naar een positieve trend. Dat zie je op de grafiek onder de dagkoers.

De MACD is een indicator die het momentum van de koers laat zien. De MACD is een afgeleide van verschillende voortschrijdende gemiddeldes, ofwel moving averages. Hoe de indicator precies werkt, lees je in dit uitgebreide artikel.

Je ziet dat de blauwe lijn van de indicator boven de oranje lijn stijgt, en dat er groene balkjes ontstaan. Deze gebeurtenis noem je een bullish cross, een teken dat de negatieve trend omslaat in een positieve trend. Op de koersgrafiek zie je ook dat zo’n bullish cross vaak een opmaat is voor een dagenlange of wekenlange stijging.

Onze verwachting van bitcoin voor de komende dagen

We kunnen steeds meer positieve signalen vinden op de grafiek, na de grote daling van begin september. Maar aan welke prijzen moet je dan denken? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt de koers uit de driehoek, dan is het eerste doel 11.167 dollar 11.167 dollar (9.416 euro). Lukt het bitcoin om nog verder te stijgen? Dan kan de prijs misschien wel naar de volgende weerstand van 11.805 dollar (9.947 euro). Dit is de hoogste groene lijn op de grafiek.

Bearish
Mocht de koers toch onder de driehoek zakken, dan wordt het koersdoel 10.404 dollar (8.767 euro), de bovenste rode lijn. In het meest negatieve scenario kan de prijs helemaal terug naar 10.000 dollar (8.426 euro). Dat is de onderste rode lijn op de grafiek.

QTUM op belangrijk niveau

Vanaf vandaag handel je in QTUM via de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Maar waar moet je op letten bij het kopen van de munt? Een snelle blik op de koers.

QTUM heeft een wilde rit achter de rug. De koers is sinds juli meer dan verdubbeld tot aan 4,53 euro, maar is inmiddels weer terug bij af. De prijs bevindt zich nu op de belangrijke ondersteuning tussen 2,08 euro en 2,11 euro. Dat is de groene balk op de daggrafiek hieronder. Het is belangrijk dat QTUM dit niveau vast kan houden, anders zakt de koers verder terug.

Wat verwachten we van QTUM?

De koers van QTUM bevindt zich nu op een cruciaal punt. Alles valt of staat met de ondersteuning op 2,08 euro. Net zoals bij bitcoin schetsen we twee scenario’s voor jou.

Bullish
Lukt het de koers van QTUM om steun te vinden op 2,08 euro, de oranje balk op de grafiek? Dan kan de prijs naar 2,48 euro, de eerdere weerstand van 12 september. Dat is een stijging van maar liefst 17 procent! Deze prijs zie je op de grafiek hierboven aangegeven met de groene balk.

Bearish
Maar zakt de prijs onder de oranje balk, dan kan QTUM terug naar 1,68 euro. Deze waarde geven we op de grafiek aan met de rode balk.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.