Dit bedrijf zet 40% van hun geld om in bitcoin want sparen bij bank is inferieur

Steeds meer bedrijven beginnen hun kasreserves om te zetten in bitcoin. Vorige week kwam naar voren dat MicroStrategy voor 250 miljoen dollar bitcoins kocht. Gisteren maakte Christopher Gimmer, oprichter van Snappa, bekend dat ze 40% van hun reserves hebben omgezet in bitcoin.

Nieuw tijdperk

Dit is een nieuw tijdperk voor bitcoin en als steeds meer bedrijven deze vooruitstrevende voorbeelden volgen, is dat alleen maar bullish voor de koers.

De Amerikaanse dollar is de reservevaluta van de wereld. Het wordt ondersteund door de volledige macht van het Amerikaanse leger. Vrijwel alle andere landen moeten hun lokale valuta in dollars omzetten om essentiële goederen te kopen en te importeren. Dit wordt constant herhaald in het nieuws en tijdens economielessen.

Apolitiek geld

Deze heersende gedachte zal de komende jaren serieus op de proef worden gesteld. Dit is overduidelijk voor iedereen die oplet. Er komt een punt waar de almachtige dollar aan kracht en vertrouwen inboet, en de wereld apolitiek geld geld nodig heeft. Hiermee kunnen goederen verhandeld worden en het systeem in evenwicht gebracht worden. Bitcoin gaat hiervan profiteren.

Felix Zulauf beheert het Zwitserse hedgefonds Zulauf Asset Management, en hij zegt dat sinds 1800 alleen de Japanse overheid heeft kunnen overleven met een schuld groter dan 130% van het bruto binnenlands product. Alle andere overheden zijn gevallen. Waarom is dit van belang? Omdat het IMF verwacht dat de VS aan het einde van het jaar 141% gaat halen.

Beter af met bitcoin

Nogmaals, dit is een nieuw tijdperk voor bitcoin. Dat zegt ook Christopher Gimmer. Hij is ervan overtuigd dat zijn bedrijf Snappa beter af is met bitcoin. Hij noemt traditionele spaarrekeningen zelfs inferieur.

Hij onderbouwt zijn mening met een goed bericht waarin hij veel economen en bitcoiners citeert. Gimmer gaat in op de rol van inflatie:

‘Wilt u liever geld sparen in een valuta waarvan het aanbod elk jaar toeneemt? Of spaart u liever in een valuta waarvan de levering programmatisch is vastgelegd?

Gezien alles wat er gaande is in de wereldeconomie, is dit een vraag die we serieus moesten nemen, aangezien Snappa blijft opschalen en groeiende hoeveelheden vrije cashflow produceert.

Het werd nog belangrijker toen onze bank eerder dit jaar de rente op onze spaarrekening verlaagde naar 0,45%. Dit betekent dat de koopkracht van onze Canadese en Amerikaanse dollars daadwerkelijk afneemt na correctie voor inflatie.’

Betere technologie

Vervolgens maakt hij de sprong naar bitcoin:

‘Gelukkig denk ik dat we nu een veel betere besparingstechnologie tot onze beschikking hebben. Die technologie is Bitcoin.

Nadat we in het rabbithole waren gevallen en honderden uren hadden besteed aan het bestuderen van het onderliggende protocol en de speltheorie erachter, begonnen we gestaag bitcoin te verzamelen vanaf maart van dit jaar. Deze positie vormt nu een aanzienlijk percentage van de totale kasreserves van ons bedrijf.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.