Bitcoin is tien keer beter dan goud en kan groeien naar 1 miljoen dollar voor 2030

Anthony Pompliano verscheen donderdag op CNBC’s Fast Money. Het segment was gericht op het potentieel van bitcoin, vooral in vergelijking met goud. Tijdens het interview ging hij in detail in op waarom hij denkt dat bitcoin op dit moment drastisch wordt onderschat.

De weg naar 1 miljoen dollar

Zijn denkproces verloopt ongeveer als volgt, in zijn woorden:

 • De technologiewereld is constant op zoek naar producten die 10x beter zijn dan de gevestigde exploitanten
 • Bitcoin is gemakkelijk een 10x verbetering ten opzichte van goud, maar waarschijnlijk 100x of meer
 • Als de markt Bitcoin nooit de volledige eer geeft om 10x + beter te zijn, zal Bitcoin nog steeds 1 miljoen dollar per Bitcoin bereiken met slechts 2x de marktkapitalisatie van goud
 • Dit zal geen rechte lijn omhoog zijn van 40.000 naar 1 miljoen dollar, maar het is zeer waarschijnlijk dat we de marktkapitalisatie van Bitcoin de marktkapitalisatie van goud in de komende 10 jaar zien inhalen.

Groei op groei

Pompliano geeft ook toe, dat het enigszins schokkend kan zijn om te zeggen dat de bitcoin koers 1 miljoen dollar kan worden. Hij legt uit:

‘Bitcoin wordt momenteel verhandeld voor ongeveer 40.000 USD, dus het zou vereisen dat BTC 9 jaar lang 43% jaarlijks groeit om 1 miljoen te bereiken op de gespecificeerde tijdlijn. Dat lijkt voor de meeste activa krankzinnig, maar onthoud dat Bitcoin de afgelopen 8 jaar een samengestelde jaarlijkse groei van 235% heeft gekend. Dus in werkelijkheid zou de groei van Bitcoin met meer dan 50% kunnen vertragen en tegen het einde van dit decennium nog steeds de grens van 1 miljoen dollar bereiken.’

Goudinvesteerders stappen over op bitcoin

Hij legt ook uit dat deze historische groei plaatsgevonden heeft met bijna geen uitstroom van goudinvesteerders. Bitcoin was vrijwel een netto positieve groei in de inflatiehedge-bucket. Maar dat begint te veranderen, steeds meer investeerders dumpen goud en gaan in bitcoin.

Pomp, zoals hij zichzelf noemt, gaat verder: ‘Als meer investeerders beginnen te beseffen dat de digitale toepassing van de principes van gezond geld (Bitcoin) groter zal zijn dan de analoge toepassing van de principes van gezond geld (goud), zou de acceptatie onder bepaalde demografische groepen kunnen versnellen. Dat gezegd hebbende, vind ik het moeilijk om het samengestelde jaarlijkse groeipercentage met meer dan 235% of zo te zien versnellen over een periode van meerdere jaren.’

‘Naarmate de marktkapitalisatie van Bitcoin groeit, zullen er meer dollars nodig zijn om de prijs procentueel te veranderen. Tegelijkertijd wint Bitcoin meer nut naarmate het meer liquiditeit verkrijgt, en die liquiditeit wordt verkregen door een steeds hogere marktkapitalisatie. In wezen is het veel waarschijnlijker dat de meeste mensen beseffen dat Bitcoin al op schema ligt om voor het begin van 2030 1 miljoen dollar te halen.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Kun je de volgende keer aanhalingstekens gebruiken in de kop van je artikel, Jerrymie? Dit zijn beweringen en meningen, geen feiten.
  Iemand met een ‘journalistieke achtergrond’ zou het verschil moeten begrijpen.

  11 januari 2021
 • Wat een onzin! Bitcoin is gebakken lucht en vertegenwoordigt geen asset. Pure tulpenmania en grote bubbel voor de uitbarsting.

  Leg maar eens fysiek een kilo goud en één Bitcoin muntje naast elkaar. Laat vervolgens mensen kiezen wat ze willen hebben. Je zal zien dat iedereen voor een kilo gaat gaat

  11 januari 2021
  • old way of thinking

   13 januari 2021
 • Goud is ook alleen maar geld waard omdat wij dat ervoor willen betalen, het is geen erg praktisch metaal om nuttige dingen mee te doen.
  En goed beschouwd is een schilderij van Van Gogh ongeveer €100 waard aan doek en verf, maar er wordt zomaar €100 miljoen voor neergeteld. Gebakken lucht?

  11 januari 2021
 • Lees de Bitcoin Standard van Saifedean Ammous en beslis daarna wat je ervan vind.
  Beetje te makkelijk om te blijven echoën wat de media 10 jaar geleden zei..
  Kom nog een keer terug om inhoudelijk over bitcoin te discussiëren zodra je er iets meer van begrijpt.

  11 januari 2021
 • Laat me niet lachen joh, waarom mensen zo manipuleren?? Het is gewoon een grote gokhal en snap nog steeds niet dat mensen hier in trappen.
  Het is gewoon letterlijk lucht verkopen.
  Niet meer en niet minder. Wie neemt hier de voordelen van? Niemand anders dan jullie met jullie catfish accounts.
  En jullie peper dure fees. Ik hoop dat jullie hiervoor gestraft worden echt waar.
  Mvg..

  11 januari 2021
 • Allemaal 50+ers die hier op reageren zeker. Gefrustreerd omdat ze 10 jaar geleden geen bitcoins hebben gekocht.
  Btc kan in de toekomst makkelijk het Miljoen aantikken en dat weet iedereen.

  19 januari 2021
 • Allemaal 60+ ers die er gebakken lucht van maken en hier op reageren zeker. De tijd van paard en kar is voorbij.
  BTC in jarenplan makkelijk naar 1 miljoen.

  19 januari 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.