‘Bitcoin tiener’ Erik Finman informeert Amerikaans Congres over cryptocurrency

Erik Finman heeft naar verluidt enkele leden van het Amerikaanse Congres geïnformeerd over bitcoin en cryptocurrency. In deze briefing vertelde hij de congresleden wat bitcoin en cryptocurrency is, en wat het kan betekenen voor Amerika. Het is niet helemaal duidelijk wat Finman de congresleden precies heeft verteld en hoe ver hij in detail is getreden. Dat laat hij op Twitter niet weten:

Ergens is dit ook wel opvallend. In december 2018 was Erik Finman nog erg negatief over het toekomstperspectief van bitcoin. Hij vertelde dat bitcoin ‘zo goed als dood is’. Tenminste, als bitcoin het niet gaat lukken om het schaalprobleem op te lossen. Ook litecoin bevond zich toen in zijn laatste dagen, volgens Finman. Blijkbaar heeft hij zijn mening bijgedraaid.

Beroemde tiener-bitcoinmiljonair

Misschien doet de naam Erik Finman je wel een belletje rinkelen. Hij werd vooral bekend van een mini-documentaire van BuzzFeed in oktober 2017. Dat was toen nog midden in de vorige bull market, toen de prijs van bitcoin en andere cryptocurrency’s tot grote hoogtes stegen.

Erik Finman kreeg in 2011 duizend euro van zijn oma. Dat was eigenlijk bedoeld voor zijn studie, maar hij stak het bedrag volledig in bitcoin. Op dat moment had bitcoin nog maar een waarde van ongeveer tien euro per stuk.

Al die tijd heeft hij zijn bitcoins vastgehouden. En dat leverde hem naar eigen zeggen vier miljoen euro winst op. Genoeg om niet verder te hoeven studeren, hij had namelijk een weddenschap afgesloten met zijn ouders om niet naar de universiteit te gaan als hij voor zijn 18e miljonair zou zijn.

Amerikaanse overheid onderzoekt bitcoin en cryptocurrency

Nadat Facebook Libra wereldkundig maakte, staan bitcoin en cryptocurrency weer bovenaan op de agenda van de Amerikaanse overheid. David Marcus van Libra en Facebook moest zich bijvoorbeeld al verantwoorden bij de Amerikaanse Senaat.

Op dinsdag 30 juli houdt de Amerikaanse Senaat een debat over cryptocurrency- en blockchainwetgeving in Amerika. Deze vindt plaats om 16:00 uur Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden op internet. Mogelijk heeft Finman sommige overheidsleden geïnformeerd als voorbereiding op dit debat.

We zijn benieuwd wat dit debat voor gevolgen gaat hebben voor bitcoin en cryptocurrency. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.