BREAKING: Bitcoin koers zakt met ruim tien procent in een kwartier tijd

Eindelijk! Zijn we van die driehoek af. Maar niet op de goede manier. In slechts een kwartier tijd is de koers van bitcoin met maar liefst tien procent gedaald. Ook wij hadden niet verwacht dat het zo snel is gegaan.

Maar niet alleen bitcoin levert in, vrijwel alle grote altcoins gaan diep door het stof. Wat is er aan de hand? En wat zou de reden kunnen zijn?

Sneller dan verwacht

Je kan de ontwikkeling van de prijs zien op de grafiek hieronder. De bitcoin koers schommelde heel de dag rond de 8.800 euro. Maar vanaf negen uur ‘s avonds ging het wel heel snel. In slechts een kwartier tijd zakte de koers met ruim tien procent.

Wat nu?

De koers lijkt uit de driehoek te zijn gebroken die we hebben besproken in onze eerdere analyses. Maar er is nog geen reden voor paniek. De groene lijn is de 200-dagen Moving Average. In een bull market dient deze lijn vaak als ondersteuning.

Ook positief is dat de RSI op dagniveau op een laag punt bevindt. De RSI is nu oversold, wat betekent dat er in korte tijd veel is verkocht. Op korte termijn kan het zijn dat de daling van bitcoin nu over is. De koers heeft dan zelfs ruimte om weer te gaan stijgen. Lees hier alles over koersindicatoren zoals de RSI.

 

Niet alleen bitcoin

Waar bitcoin daalt, gaan altcoins ook vaak mee. Niet alleen bitcoin is daarom gezakt, maar eigenlijk alle altcoins zijn procentueel met dubbele cijfers gedaald (oke vooruit, Tether niet).

Veel grote verliezers kunnen we terugvinden in de top tien grootste cryptomunten op het gebied van marktwaarde. Een klein rondje langs de koersen van de grootste coins:

Bitcoin SV (-33,65%)
EOS (-24,85%)
Bitcoin Cash (-22,59%)
Litecoin (-18,88%)
Ethereum (-17,37%)
Binance Coin (15,07%)
XRP (-15,06%)

In een klein kwartier heeft de hele cryptomarkt 18 miljard dollar (16,3 miljard euro) aan waarde ingeleverd.

Wat zou de reden kunnen zijn?

Bij een crash als die van nu blijft het altijd gissen naar de reden. Zelfs als de stof is opgetrokken en bitcoin zijn rug weer heeft gerecht, kan je nooit met honderd procent zekerheid zeggen wat de causale verbanden zijn.

Maar er zijn al wel aanwijzingen. De eerste aanwijzing is natuurlijk de befaamde driehoek waar wij al een tijd over schrijven. Maandenlang leek de koers van bitcoin te consolideren en het eigenlijk wel lekker te vinden in die driehoek. Vanmiddag zag je de koers de onderkant van die driehoek al kietelen.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Daarnaast was vandaag ook de hearing in het senaat over Libra van Facebook en cryptocurrency. De SEC is te gast op verzoek van Maxine Waters, en beide zijn niet echt cryptominded.

De voorlopig laatste aanwijzing is dat in de week van de laatste vrijdag van de maand, de koers al maandenlang hetzelfde laat zien. In die week zakt de koers vaak met tien procent. Dat komt door het aflopen van grote contracten bij de CME. En nu zitten we ook in de week van de laatste vrijdag van de maand.

En nog iets geks, zo vlak voor de crash van de bitcoin koers daalde ook de hash rate, ofwel de computerkracht die het bitcoin netwerk veilig houdt met 40 procent! Dit vind je terug op Coin Dance.

Wat denk jij? Is de bodem bereikt?

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • De eindkoers van de Bitcoin zal zo’n € 66 zijn. Dus nog veel koersval de komende 2 tot 3 jaar voordat de Bitcoin echt stabliseert. Veel Bitcoin bezitters blijven zitten met de gekochte Bitcoins. Het verlies nemen is t.z.t. simpel geen optie meer.

  25 september 2019
 • De eindkoers van de Bitcoin zal zo’n € 66 zijn. Dus nog veel koersval de komende 3 jaar voordat de Bitcoin echt stabliseert. Resterende Bitcoin bezitters zullen de Bitcoins (moeten) vasthouden. Het verlies nemen is t.z.t. simpel geen optie meer.

  25 september 2019
 • En? Fritz? Voel je je nu een grote jongen? Wat een waanzinnige reactie. Jij wordt (indien jouw voorspelling op waarheid zou berusten) kennelijk vrolijk van andermans misère. Ik zou weer eens een afspraakje met de psychiater maken. Je hebt kennelijk je laatste afspraak gemist.

  25 september 2019
 • Bitcoin is mislukt als nieuw betaalmiddel. Wat overblijft is een piramidespel. Veel mensen hebben leuk verdiend aan Bitcoin, maar het moment dat de grote massa fors geld gaat verliezen komt onherroepelijk.

  25 september 2019
 • Nooit meer investeren wat je niet kwijt kan raken. Mocht morgen alles op 0 staan is het zeer jammer, maar zal er niet minder om eten.
  Ik geloof zeker dat we aan de vooravond staan van mega stijgingen. Economische recessie , zwakke dollar , Trump , Negatieve Rente.

  Als je 8 jaar geleden zei dat Bitcoin naar 10.000 zou gaan, zou iedereen je voor gek verklaren. Nu zeggen we hetzelfde over 100.000 of meer. Long term kijken. Pump en Dump zullen er altijd zijn.

  25 september 2019
 • Of misschien heeft het nieuws van de quantum computer van Google die het potentieel heeft om heel de bitcoin beveiliging onderuit te halen er iets mee te maken?

  25 september 2019
 • Als we aan de vooravond staan van een wereldwijde economische crisis en men massaal aandelen verkoopt pensioenfondsen die er duistere rekenmethode op na moeten houden dragi die de euro verzwakt handelsoorlog China Amerika goudprijs jarenlang gemanipuleerd en dan cryptocurrency zwaar gecriminaliseerd ja dan kunnen we nog wel even wachten tot bitcoin aan een bull run gaat beginnen.

  25 september 2019
 • Fritz jongen! Kan zijn maar, kan even goed NIET zijn dat de bitcoin ineenstuikt tot 66 euro. Zoals reeds vermeld nooit meer inruilen dan wat je niet kan missen. De euro en dollars die “En grande masse” geprint worden alsof het een lieve lust is, denk je dat dit gezond is en kan blijven duren tot hun inkt op is??
  Dat is ge-doemd om te mislukken! Want ooit raken ze het plafond en stort gans hun Monetair-luchtbel-systeem geldspelletje in elkaar. We zullen zien wat de toekomst brengt maar ipv al je spaargeld aan de bank-maffia toe te vertrouwen spreid ik liever mijn eitjes in verschillende mandjes. En bitcoin vind ik futuristisch waar ik in geloof. Zoals ook ooit google of het internet zelf was!
  De rest investeer ik in mijzelf door goed te leven en van het leven te profiteren. Want we hebben er hier maar ééntje en dus laat ik me op geen enkele manier gijzelen door overheden,banken en ander addergebroed die enkel maar leven met één doel; Geld en hoe krijg ik dat van de gewone burger in handen.

  25 september 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.