Bitcoin tradingplatform Bakkt uitgesteld tot 2019

De lancering van tradingplatform Bakkt is uitgesteld tot 24 januari 2019. Dat maakt CEO Kelly Loeffler vandaag bekend in een bericht op Medium. Eerder werd gemeld dat het platform al op 12 december online zou komen maar die deadline blijkt dus onrealistisch.

Uitstel is logisch

Loeffler schrijft dat door de grote interesse de startdatum is uitgesteld. Ook zegt ze meer tijd nodig te hebben om het onboarding proces, het registreren van klanten, te stroomlijnen.

“Zoals vaker bij productlanceringen, zijn er nieuwe processen geschreven die allemaal getest moeten worden. Zeker in het geval van crypto, dat is een geheel nieuw product. Het is voor ons logisch om onze tijdlijn aan te passen.”

Goedkeuring van CFTC nog niet rond

Bakkt is nog in afwachting van goedkeuring van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Heeft Bakkt deze goedkeuring binnen? Dan kunnen institutionele beleggers beginnen met handelen in bitcoin futures bij Bakkt. Maar Loeffler is wel goedgestemd: “Met betrekking tot regelgeving; we blijven nauw samenwerken met de CFTC. Ze zijn nu aan het oordelen over het Bakkt Bitcoin Futures contracten en het Bakkt Warehouse.”

Wat is Bakkt ook alweer?

Het platform Bakkt gaat bitcoin futures verhandelen voor institutionele beleggers. Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je puur op de koers. Bij Bakkt is dit anders. Elke bitcoin in een bitcoin future contract wordt ook daadwerkelijk bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse. Daar komt dan ook de naam vandaan: elke bitcoin wordt namelijk fysiek ‘gebacked’. Overigens zegt Loeffler ook te onderzoeken of andere cryptocurrency’s de moeite waard zijn voor Bakkt.

Er wordt door de cryptowereld reikhalzend uitgekeken naar de lancering van het platform. De verwachting is dat dit een enorme impuls gaat geven aan de markt. Er kan dan veel institutioneel geld de cryptomarkt instromen.

Meer lezen over Bakkt? Wij schreven eerder:


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.