Aantal bitcoin transacties per blok op hoogste punt ooit

Het zijn weer ouderwets spannende tijden voor de bitcoin koers. In slechts een paar uur tijd steeg de bitcoin koers met 14 procent. Even bereikten we zelfs een waarde van 4.500 euro! Toch zijn er niet alleen op het gebied van de koers spannende ontwikkelingen gaande. Het aantal transacties op het bitcoin netwerk stijgt namelijk met de prijs mee. Een duik in de statistieken.

Transacties per blok op hoogste punt: 26 maart

Op 26 maart werd het hoogste aantal transacties per transactieblok ooit gehaald. Op die dag waren er gemiddeld 2.734 transacties per transactieblok te vinden. Een verklaring hiervoor is dat het aantal bitcoin transacties stijgt. Tegelijkertijd ontwikkelt het bitcoin netwerk zich ook, en passen er nu gemiddeld meer transacties in een blok dan eind 2017. Dat komt onder andere omdat steeds meer wallets en exchanges gebruik maken van SegWit. SegWit is een update in het bitcoin protocol dat zorgt voor een efficiëntere verdeling van de informatie in een transactieblok.

Opvallend is ook dat het gemiddeld aantal transacties per blok al sinds 2018 aan het stijgen is. Op dat moment bevond bitcoin zich nog in een dalende trend.

 

 

 

Transacties per dag op hoogste punt sinds maart 2018

Ook het aantal transacties per dag bevindt zich op een hoogtepunt. Al sinds januari 2018 zijn er niet zoveel transacties bevestigd op het bitcoin netwerk, en sinds maart 2018 is er een stijgende trend zichtbaar. Zal het aantal transacties per dag binnenkort het hoogste punt ooit bereiken?

 

Ten slotte: druk in de wachtrij

Ten slotte is het ook weer ouderwets druk in de memory pool, oftewel de ‘wachtrij’ van bitcoin. In de memory pool komen alle transacties te staan die nog niet door het netwerk kunnen worden verwerkt. Idealiter blijven transacties natuurlijk niet te lang in deze wachtrij, maar bij drukte op het netwerk kan dit helaas wel eens voorkomen. Dit was bijvoorbeeld ook eind 2017 het geval, toen de waarde van bitcoin in korte tijd steeg naar 16.000 euro.

Op de grafiek hieronder zie je het aantal transacties in de memory pool. Vanaf 25 maart zie je een flinke stijging in het aantal transacties in de wachtrij. Op het moment van schrijven wachten ruim 40.000 transacties op een bevestiging op het bitcoin netwerk.

 

Niet alleen de koers is aan het stijgen, maar ook het aantal transacties op het netwerk. Is dit een voorbode voor een verdere stijging? We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.
Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.