Bitcoin opnieuw trending op Google

Dinsdagochtend steeg de bitcoinkoers van 3.600 euro naar een top van 4.500 euro in slechts één uur tijd. Deze enorme stijging van de koers is niet alleen onopgemerkt geweest in de cryptowereld. Volgens recente data van Google is de interesse in bitcoin deze week weer toegenomen. Een duik in de cijfers!

Bitcoin deze week een stuk populairder op Google

Hieronder zie je een grafiek die afkomstig is van Google Trends. Deze grafiek meet wereldwijd de relatieve interesse in de zoekopdracht ‘bitcoin’. Op 2 april rond 07:00 raakte deze lijn de 100 aan, toen was de interesse gemiddeld het hoogst. Na 2 april nam de interesse niet direct af. Dit was op 27 maart bijvoorbeeld wel het geval. Toen kreeg de bitcoin koers te maken met een korte opleving.

Top zoekopdrachten komen uit opvallende landen

Waar wordt veel gezocht naar bitcoin? Uit onderstaande afbeelding blijkt dat bitcoin afgelopen week erg populair was in Afrika. Er is met name veel interesse vanuit Nigeria en Zuid-Afrika. Ook in Europa is de interesse in bitcoin groot. Opvallend is ook dat Nederland op de derde plek staat wereldwijd:

Op lange termijn nog steeds weinig interesse

Kijken we naar de lange termijn, dan heeft bitcoin nog een lange weg te gaan. Onderstaande grafiek laat de interesse in het zoekwoord ‘bitcoin’ zien van de afgelopen vijf jaar. Wat zie je hier?

  • In de periode van april 2017 tot en met juni 2017 was er even een korte piek in de interesse in bitcoin. Dat is niet gek: bitcoin bereikte toen voor het eerst een waarde hoger dan 2.000 euro.
  • Eind 2017 werd het absolute hoogtepunt bereikt. Op dat moment werd er enorm veel naar bitcoin gezocht.
  • In november 2018 leefde de interesse in bitcoin weer kort even op. Helaas niet met een positieve reden: in tien dagen tijd zakte de bitcoin koers van 5.500 euro naar 3.000 euro.
  • Op dit moment is de interesse weer ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017, nog voor de enorme stijging van de bitcoin koers.

Hoe nu verder? Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken op basis van deze vijf-jaren grafiek. Maar als de koers blijft stijgen is het waarschijnlijk dat de interesse ook mee gaat stijgen. We houden de ontwikkelingen in ieder geval voor je in de gaten!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hi, thіs weekend is nice in favor of me, because this occasion i am reading this impressive
    educatіonal poѕt here at my resіdence.

    12 juni 2019