Bitcoin verwachting: historisch gezien is mei wispelturig

Mei staat voor de deur en dat betekent dat we maar al te graag vooruitkijken naar wat de Bitcoin koers te wachten staat. Tijd om de cijfers te checken.

Historische prestaties Bitcoin in mei

In de tabel hieronder zie je hoe Bitcoin het in historisch opzicht doet in mei.

Je kan het waarschijnlijk al aan de getallen zien, maar de kleuren maken het net iets makkelijker. Blauw betekent dat de maand positief is afgesloten, terwijl rood betekent dat de koers is gedaald. Hierbij wordt gekeken naar het begin van de maand en het eind van de maand.

Bitcoin is in mei 274% gestegen

Mei kent 7 blauwe maanden en 5 rode maanden. Als we alle resultaten van mei bij elkaar optellen (en aftrekken) dan heeft deze maande Bitcoin koers een groei van 274% opgeleverd. Dat is een gemiddelde van 22,85% per jaar (uitgegaan van 12 jaar koersdata).

Hiermee hoeft mei alleen november, april en oktober voor zich te dulden.

De meimaanden van 2021 en 2022 waren echter ontzettend slecht voor Bitcoin, maar je zou kunnen stellen dat dit komt door uitzonderingsgevallen.

Bitcoin mining in China, Elon Musk en Terra Luna

In mei 2021 had de Bitcoin koers net zijn hoogste waarde ooit behaald, maar toen kwam China met het verbod op Bitcoin mining en besloot Elon Musk dat zijn Tesla toch niet zo happig was op Bitcoin als eerder.

Vorig jaar mei had de hele cryptomarkt te maken met het schandaal van Terra Luna. De fundamentals van dit cryptoproject bleek nog losser te zijn dan de verdediging van Vitesse dit seizoen, viel uit elkaar en sleepte de hele cryptomarkt met zich mee. Ook gingen meerdere cryptobedrijven hierdoor failliet.

Op fundamenteel vlak heeft Bitcoin dus een paar slechte meimaanden achter de rug. Maar dit jaar lijkt echt anders te worden.

Kan Bitcoin 33.000 euro worden in mei?

Dit jaar wordt namelijk niet gedomineerd door nieuws over crypto zelf, maar door de hele economie. Zoals we allemaal weten, krijgen we steeds minder voor ons geld en stoeien Centrale Banken met de rente en een eventuele recessie. Daarnaast is er een strijd bezig om de titel wereldreservevaluta. Veel factoren die weer anders zijn dan de afgelopen twee jaren.

We hopen dat de Bitcoin koers ook weet dat het gemiddelde op 22,85% groei staat en dat dat wel een mooi streven is. Op dit moment is Bitcoin ongeveer 27.000 euro waard, en als de gemiddelde groei aanhoudt, dan kan de koers stijgen naar iets meer dan 33.000 euro.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Bitcoin blijft schommelen tussen €25000 en €30000 en dat voor 10 jaar daarna bestaat bitcoin niet meer door kunstmatige intelligentie…..

    1 mei 2023