Bitcoin is de beste verzekering tegen een falende financiele infrastructuur

Chamath Palihapitiya is de CEO van Social Capital en hij raadt investeerders aan om ‘gewoon bitcoin te kopen’ om later van de winst te genieten.

Bitcoin als verzekering

Onlangs werd Chamath Palihapitiya op CNBC Squawk Box geïnterviewd over bitcoin. Hij zei dat bitcoin naar zijn mening de beste verzekering is tegen de traditionele financiële infrastructuur. De venture capitalist en voormalige Facebook-manager is al vroeg ingestapt in bitcoin. Hij heeft al bitcoin sinds de cryptocurrency nog maar honderd dollar waard was.

Palihapitiya zei dat beleggers gewoon bitcoin moeten kopen.’Of je het fiscale en monetaire beleid steunt of niet, dat doet er niet toe. Dit is de verzekering die je onder je matras moet hebben.’

Volgens Palihapitiya hadden hij en een paar van zijn vrienden in Silicon Valley in 2013 bijna vijf procent van de totale bitcoin voorraad in handen. Hij denkt dat bitcoin binnen twintig jaar tijd één miljoen dollar waard zal zijn.

Als je de koers van vandaag vergelijkt met die van begin van dit jaar, dan is de waarde van bitcoin keer drie gegaan. Steeds meer analisten voorspellen dat het bitcoin voor het einde van 2019 zijn vorige all time high van  20.000 dollar zal overtreffen.

Wat een timing

Dit interview vond plaats op het moment dat bitcoin op woensdag ongeveer 13,073 dollar waard was. Die euforie was van korte duur, de koers zakte vannacht terug naar  11.450 dollar. Een afname van 1.500 dollar, in vele andere markten is dat reden tot zorg maar deze volatiliteit is vrij typisch voor de cryptomarkt.

Investeerders die de klappen van de zweep kennen, en deze sterke dalingen gewend zijn blijven dan ook kalm. De populaire crypto-analist Josh Rager tweette:

Volgens Rager is het volkomen normaal dat bitcoin even terug zou vallen na de recente langdurige opwaartse beweging. Rager gelooft dat Bitcoin na een korte periode van consolidatie een tweede poging zal doen om het hoogtepunt van 2019 te evenaren en overschrijden. Hij is ook positief over het einde van juli. Hij ziet voornamelijk support en nauwelijks resistance op zijn technische analyse.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.