Bitcoin kan weleens beste verzekering tegen inflatie zijn, aldus miljardair

Miljardair Carl Icahn waarschuwt voor een grote financiële crisis, waarin alles duurder wordt. Volgens de investeerder is bitcoin het beste wapen tegen de bijbehorende inflatie.

Waardevermindering van dollar

Hij kijkt naar hoe de regering van de Verenigde Staten de economie blijft stimuleren. Dit kan volgens Icahn alleen maar zorgen voor een devaluatie van de dollar, waardoor de prijs van goederen stijgt.

‘Op de lange termijn gaan we zeker de muur raken. Ik denk echt dat er een crisis zal komen zoals we er nu voor staan, de manier waarop we geld drukken, de manier waarop we de inflatie ingaan. Als je om je heen kijkt, zie je inflatie om je heen en ik weet niet hoe je daar op de lange termijn mee omgaat.’

Terug naar inflatiedoel van 2%

Een crisis voorspellen is hedendaags niet meer zo controversieel. Veel analisten denken tegenwoordig dat inflatie de enige mogelijke uitkomst is van het huidige beleid. Zelfs de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zegt dat de inflatie toeneemt, en koppelt dat aan problemen in de logistieke keten.

‘Terwijl de economie heropent en de uitgaven herstellen, zien we opwaartse druk op de prijzen, met name als gevolg van knelpunten in het aanbod in sommige sectoren,’ zei Powell. ‘Deze effecten waren groter en langduriger dan verwacht, maar ze zullen afnemen, en als ze dat doen, zal de inflatie naar verwachting terugvallen in de richting van ons langetermijndoel van 2%.’

Icahn heeft geen bitcoin

Hoewel Icahn denkt dat bitcoin een goed middel is om je te bewapenen tegen inflatie, hebben hij en zijn fonds Icahn & Company (nog) geen BTC. Althans, dit is niet publiekelijk bekend gemaakt.

De miljardair gelooft toch dat er een alternatief kan zijn voor beleggen in de aandelenmarkt, en cryptocurrency’s zijn het onderzoeken waard:

‘We hebben veel slimme jongens die bij Icahn & Company werken, en we begrijpen bitcoin gewoon niet. Ik zeg niet dat het slecht of goed is, ik zeg alleen dat we het niet begrijpen. We gaan niet investeren in iets dat we niet snappen. De jury is er echt niet uit of bitcoin intrinsieke waarde heeft of fungeert als een waardeopslag. Als de inflatie hoogtij viert, denk ik dat het wel waarde heeft.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.