Nieuw bitcoin voorstel van ‘Voldemort’ online

‘Voldemort’ heeft opnieuw van zich laten horen in de bitcoin wereld. In een chat heeft het pseudoniem Tom Elvis Jedusor een whitepaper gepubliceerd voor een nieuw bitcoin protocol. Tom Elvis Jedusor is de Franse naam voor Tom Riddle, beter bekend als Voldemort in de Harry Potter serie.

Wat staat er in het whitepaper?

Het whitepaper van ‘Voldemort’ gaat over een nieuw bitcoin protocol dat zich richt op privacy. In zijn voorstel heeft hij het over het ‘Fragmented Transaction Protocol’. Volgens Tom Elvis Jedusor wordt in dit protocol het aantal verzonden coins verborgen totdat de transactie is afgerond. Dit zou beter moeten zijn voor de privacy van het bitcoin netwerk.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat een pseudoniem met de naam Voldemort in de bitcoin community verschijnt. Eerder heeft iemand met dezelfde naam een ander protocol voor de cryptomunt geschreven. Het ging toen over het MimbleWimble protocol. Ook dat voorstel richt zich op het verbeteren van de privacy binnen het bitcoin netwerk.

Is het dezelfde auteur?

Maar is dit whitepaper dan ook geschreven door dezelfde persoon als toen? De manier waarop het whitepaper is verschenen is vrijwel identiek als de vorige keer. Net als toen is het voorstel gepubliceerd in een anonieme chatgroep genaamd ‘bitcoin wizards’. In eerste instantie is het anoniem online geüpload via een ‘onion’ adres.

Tot zover de gelijkenissen. Volgens Andrew Poelstra gaat het namelijk niet om dezelfde auteur. In een interview met Coindesk vertelt de ontwikkelaar waarom: ‘Het meest recente whitepaper lijkt te breken met aspecten van het MimbleWimble protcol. Daarnaast lijkt de schrijfstijl van deze auteur ook niet op de vorige ‘Voldemort’.’

Het kan dus ook zomaar dat de ontwikkelaar met de naam ‘Voldemort’ de aandacht wil trekken van het internet. Dat is zowaar gelukt, want wij hebben er ook een artikel over geschreven!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.