Categorieën: Koers

Bitcoin kan dit weekend vlammen en dit is waarom

Alle seinen staan op groen! Gisteren schoot bitcoin met ruim zes procent omhoog, tot aan 10.800 dollar (9.250 euro). Lukt het bitcoin nu om door 11.000 dollar (9.420 euro) te breken?

Nieuwe weerstand gevonden

Vanaf het dieptepunt op woensdagavond schoot de bitcoin koers plotseling omhoog. Of ja, niet helemaal plotseling. Gisteren schreven we namelijk over divergentie. De bitcoin koers laat een lagere bodem zien, terwijl de Relative Strength Indicator (RSI) een hogere bodem maakt. Dat is meestal een teken dat de prijs gaat stijgen.

Dat deed bitcoin dan ook, totdat de koers weerstand vond op 10.800 dollar (9.250 euro). Een belangrijk prijs, want dit niveau was midden september juist nog een ondersteuning. Wil bitcoin zijn stijgende lijn doorzetten, dan moet het door de groene lijn breken op de grafiek hieronder.

De stijging van gisteren kan ook te maken hebben met de laatste vrijdag van de maand. Vandaag verlopen 1 miljard dollar aan bitcoin optiecontracten. Vaak is de koers extra beweeglijk wanneer deze contracten bijna aflopen. Hoe dat zit, lees je in ons artikel van gisteren.

Bitcoin geniet van positief momentum

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin. Onder de koersgrafiek zie je de MACD-indicator, deze indicator geeft het momentum van de bitcoin koers weer. De MACD is een afgeleide van meerdere moving averages. Op dagniveau zijn beide lijnen van de MACD aan het stijgen, en de histogram toont groene balkjes. Dat geeft aan dat de trend van de afgelopen dagen positief is. Blijft dit doorzetten, dan kan de koers nog verder stijgen.

Onze verwachting van bitcoin

Bitcoin heeft zich gisteren knap weten te herstellen. Maar wat verwachten we van de komende dagen? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
De oranje lijn op de grafiek hierboven is belangrijk. Lukt het bitcoin om 10.800 dollar (9.250 euro) te doorbreken? Dan kan de koers een nieuwe poging doen om 11.100 dollar (9.504 euro) op te zoeken, dat is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar blijft 10.800 dollar (9.250 euro) een weerstand, dan kan de koers terugzakken naar 10.200 dollar (8.734 euro). Dat is de rode lijn op de grafiek.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency en wil honderden miljoenen besparen

De cryptocurrency van JPMorgan Chase, JPM Coin, wordt deze week voor het eerst commercieel gebruikt.…

48 minuten geleden

Davy Stevens van BTC Direct bij Follow Your Wind: Is bitcoin de slimme bescherming tegen inflatie en geldontwaarding?

Davy Stevens is de CEO van BTC Direct en is vandaag te gast bij de…

3 uur geleden

Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek

Wrapped Bitcoin (WBTC) bereikte vandaag een nieuw record in marktkapitalisatie en aantal tokens. Wat is…

5 uur geleden

Ripple overweegt verhuizing naar Engeland of Singapore vanwege regelgeving

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, prijst de cryptocurrency regelgeving in Engeland en Singapore. Volgens…

5 uur geleden

Bitcoin is bijna 12 jaar, David Hasselhoff en Charlie Sheen vieren feest

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto zijn bitcoin whitepaper genaamd Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic…

20 uur geleden

Tesla, Amazon en Apple aandelen koop je vanaf nu met cryptocurrency

Via cryptocurrency derivatenbeurs FTX is het nu ook mogelijk om te handelen in stukjes aandelen.…

24 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!