Bitcoin weekoverzicht: koers naar 90.000 dollar, PayPal wil niet meer aan de Libra en XRP naar IJsland

Geen tijd gehad om het cryptonieuws te volgen deze week? Geen zorgen, onze vrienden van BLOX maken elke week een video van zestig seconden om je bij te praten.

BLOX is de nieuwste gratis crypto app voor iOS en Android. Met BLOX trade je binnen één minuut de tien populairste coins. Wil je meer weten over BLOX? Dat kan!

Lees alles over BLOX

Wat is er allemaal besproken?

  • Positieve geluiden uit onverwachte hoek. Volgens de Duitse staatsbank BayernLB kan de bitcoin prijs in 2020 stijgen naar maar liefst 90.000 dollar. BayernLB komt niet zomaar op dit getal. De bank gebruikt namelijk het zogeheten stock-to-flow model om de koers van bitcoin te voorspellen. Dit model wordt vaak gebruikt bij grondstoffen zoals goud en zilver, maar kan ook op bitcoin toegepast worden.
  • Ripple breidt uit naar Europa met overname van het IJslandse Algrim, XRP koers stijgt bijna 9 procent. De overname voegt zes ingenieurs toe aan de het werknemersbestand van Ripple. Zij zullen voornamelijk werken aan de integratie van Ripple en XRP op online cryptobeurzen. Ripple pakt groots uit en heeft Algrim in IJsland benoemd tot een van de engineering hubs van het bedrijf. Dit is de tweede Europese vestiging, Ripple zit ook al in Londen.
  • Facebook dacht genoeg steun te hebben gevonden voor Libra maar de laatste tijd lijkt die steun tanende. Nu besluit ook PayPal zich terug te trekken uit de Libra Foundation. Er wordt gesuggereerd dat PayPal zich terugtrekt omdat Facebook te weinig doet om het witwassen van geld te voorkomen.
Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.