Bekend Amerikaans woordenboek voegt ‘cryptocurrency’, ‘ICO’ en ‘blockchain’ toe

Merriam-Webster, het gerenommeerde Amerikaanse woordenboek, voegt de woorden ‘cryptocurrency’, ‘initial coin offering’ en ‘blockchain’ toe aan haar woordenlijst. Dit maakten zij gisteren bekend via een blogpost op de website. Deze woorden worden samen met ruim 800 nieuwe woorden toegevoegd aan de woordenlijst. De organisatie achter het woordenboek legt uit waarom:

‘Het nieuwe domein van digitale financiële uitwisselingen kan voor velen van ons verwarrend zijn. Soms is daarbij een gedetailleerde uitleg nodig. Vandaar dat we de termen cryptocurrency en initial coin offering duidelijk en gedetailleerd definiëren.’

Cryptocurrency

Een cryptocurrency is volgens het woordenboek bijvoorbeeld ‘elke vorm van valuta die alleen digitaal bestaat, die meestal geen centrale instantie voor uitgifte of regulering heeft, maar in plaats daarvan een gedecentraliseerd systeem gebruikt om transacties te registreren en de uitgifte van nieuwe eenheden te beheren, en die vertrouwt op cryptografie om namaak en frauduleuze transacties te voorkomen.’ Het is inderdaad een hele mond vol, maar het geeft wel goed de essentie van het begrip weer.

Autoriteit

Het woordenboek Merriam-Webster bestaat meer dan 150 jaar en is een autoriteit in Amerika op het gebied van taal. Het toevoegen van deze woorden is dus goed nieuws voor de acceptatie van bitcoins en cryptocurrencies in het algemeen.

Twee jaar nadat het woord bitcoin is geïntroduceerd, zijn de woorden ‘cryptocurrency’, ‘initial coin offering’ en ‘blockchain’ nu toegevoegd aan het woordenboek. Het is een stap in de goede richting, maar het is nog even afwachten totdat woorden zoals mining worden toegevoegd aan het woordenboek.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.